Szőrtelenítés : Viszlát szőr

Általában kellemetlen dolog szóba hozni a testszőrzet témáját, de mindig létezik valamilyen megoldás minden problémára. Az csak egy dolog, hogy a bosszantó bikinivonalról vagy lábaink rendbetételéről beszélgessünk másokkal, de kevésbé gyakori, hogy a nők egyéb szőrös testtájakról beszélgessenek nyilvánosan. Bár kínos lehet, de a hason, a háton, a kezeken és a karokon is van szőr, és bár kissé furcsa beszélni róla, mindenre van megoldás.

A legtöbb területen biztonsággal használhatjuk a gyantát, a szőrtelenítő krémeket, a csipeszt vagy akár borotválhatjuk is az adott területet, de az egész lényegében arról szól, hogy mi a legjobb számunkra.

Szőrös hát

Mivel a szőrtelenítés egyik leggyorsabb módja, csábító gondolat lehet a borotválkozáshoz fordulni, amennyiben szabadulni szeretnénk a nem kívánt szőrszálaktól. De mivel ez esetben a leggyorsabb a szőrszálak  visszanövekedése, ez a megoldás nem a legjobb opció[1]. A szőrszálak bőr felszínén történő elvágásával azok mindössze két nap alatt elkezdenek visszanőni, ezért a borotválkozást rendszeresen meg kell ismételni annak érdekében, hogy fenntartsuk az eredményt. Ez kényelmetlen lehet, főleg az olyan területeken, amelyek nehezebben elérhetők (különösen, hogy a legtöbb ember alig éri el azt a rendkívül idegesítő viszkető részt.)

A gyantázás hosszabb távú módszer, mivel a szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítja el, így akár hetekig szőrtelenek maradhatunk. A legtöbb kozmetikai szalon és wellness kínálatában már megtalálható a hátgyantázás is. Azonban a kívánt hatást otthonunkban is elérhetjük, de érdemes igénybe vennünk egy megbízható barát vagy partnerünk segítségét.

Karok

A karokon található szőr meglehetősen hasonló a lábakon található szőrhöz, de általában sokkal puhább. A szőrtelenítő krémek használata egyszerű az ilyen területeken, mert könnyedén felvihetjük a krémet, továbbá rálátunk az egész területre. A krém akár 3 percen belül[2], illetve közvetlenül a bőr felszíne alatt oldja fel a szőrszálakat, és egyszerűen lemosható. Egy dologgal kell csak tisztában lennünk: a szőrtelenítő krémmel végzett szőrtelenítés után a szőrszálak néha durvábban nőnek vissza, mint az eredeti szőrszálak, amiket eltávolítottunk[3]. Ezért hacsak nem túlságosan alacsony a fájdalomküszöbünk, érdemes lehet a gyantázást választani. Ezzel a módszerrel a szőrszálak sokkal ritkásabban és puhábban nőnek vissza, és az alábbiakban azt is bemutatjuk, hogy miért.

Szőrös has (nem annyira ritka, mint hinnénk)

Nem ritka jelenség, hogy a nőknek szőrös a hasuk, csak egyes területekről nem beszélünk nyíltan. A meleggyanta nagyszerű módszer a hason található szőrzet eltávolításához, és segítségével magabiztosak és hetekig szőrtelenek lehetünk. A szőrszálak továbbá finomabban nőnek vissza, így a gyantázás élménye kevésbé kellemetlen, ahogy idővel egyre többször és többször ismételjük meg[4].

Annak eldöntése, hogy eltávolítjuk-e testünkről a szőrt, csakis rajtunk múlik. A gyantázás gyors megoldás és akár négy héten át tartó sima bőrt biztosít, de a Veet számos más szőrtelenítési megoldást is kínál. Amint látjuk, ha a szőrtelenítés bevezetése mellett döntünk, rengeteg termék közül választhatunk az igényeinknek megfelelően. Ugyanakkor fontos, hogy időt szánjunk rá, és gondosan mérlegelve döntsük el, hogy mi a legjobb nekünk.