Szőrtelenítés : Top tippek a selymes lábakért

A nyári hónapokban mindannyian szeretnénk sima lábakkal kérkedni, hiszen a meleg időjárás számtalan grillpartyt, fesztivált és strandon eltöltött napot tartogat! Szőrtelen lábakkal rendelkezni jó dolog, de szőrtelenítés után is simán és puhán tartani őket teljesen más feladatot jelent, ugyanakkor egy kis extra törődéssel sokkal tovább élvezhetjük a ránk irányuló figyelmet.

Előkészületek

Bármelyik szőrtelenítési módszert választanánk, az előkészületek nagyon fontosak, hogy lábaink jó formában legyenek, mielőtt megkezdenénk a kezelést. A bőrrradírozás például jó ötlet lehet - különös figyelmet fordítva a kényesebb területekre, mint a térd és a boka - annak érdekében, hogy megszabaduljunk a lábainkon található pikkelyes bőrtől. Ezzel csökkentjük a benőtt szőrszálak valószínűségét és lehetővé tesszük, hogy a gyanta a szőrszálakba ragadjon bele az elhalt bőr helyett, ezáltal simább eredményt kapunk.[1] Ruházzunk be egy bőrradírba vagy bőrradírozó kesztyűbe, mely testünk bármely területén használható.

Vízhőmérséklet

Egy másik tipp, hogy sose használjunk túlságosan forró vizet a mosakodáshoz, mert ez kiszáríthatja bőrünket és növeli a borotválkozás utáni égető érzés esélyét. [2] Ez természetesen nem azt jelenti, hogy jéghideg vízben kell mosakodnunk. A meleg vízzel való mosakodás jó opció, mivel a melegebb hőmérséklet megnyitja a pórusokat, és a szőrtüszők láthatóbbá válnak.

A szőrtelenítés

Akár borotválkozunk, akár gyantázunk vagy a szőrtelenítő krémeket használjuk, szerencsére sok módszer létezik a lábakon található nemkívánatos szőrszálak eltávolítására. Ha szőrtelenítő krémet használunk, mindig olvassuk el a használati utasítást és ne hagyjuk a krémet túl sokáig a lábunkon, mert káros lehet a bőrre.[3] Mielőtt a krémet nagyobb területen alkalmaznánk, azaz legalább 24 órával a szőrtelenítés megkezdése előtt, végezzünk bőrtesztet, ami még azelőtt megmutatja, hogy allergiásak vagyunk-e a krémben található vegyi anyagokra, mielőtt az egész lábunkat bekennénk vele.[4] Ha a borotválkozás mellett döntenénk, cseréljük le borotvánkat amilyen gyakran[5] csak lehet, különben azt kockáztatjuk, hogy életlen borotvával szőrtelenítünk és nem a legjobb eredményt kapjuk. A gyantázás egy másik nagyszerű, otthon is elvégezhető módszer, különösen, ha hosszabb távú eredményre vágyunk, mint amit a krémek vagy a borotválkozás nyújtanak. Gyantázás előtt[6] mindig tüzetesen olvassuk el a használati útmutatót, és a javasolt hőmérsékletnél soha ne melegítsük tovább a gyantát.

Szőrtelenítés után

Szőrtelenítés után javasolt alaposan leöblíteni lábainkat, hogy eltávolítsuk a felesleges gyanta vagy krémmaradványokat. Itt az ideje, hogy a világoson is megvizsgáljuk, nem hagytunk-e ki egyes területeket, ugyanis nem kis bosszúságot okozhat a nem kívánt szőrszálak nyilvános felfedezése!

Hidratáljunk

Amikor lábaink már szárazak, jó ötlet gazdag hidratáló krémet vagy akár testvajat alkalmaznunk.[7] A hidratálót bőségesen vigyük fel és különösen a száraz területekre koncentráljunk, ezzel tápláljuk a bőrt és elősegítjük nedvességtartalma fenntartását. Kenjük be lefekvés előtt a lábainkat - a krém beivódik az éjszaka folyamán és lehetővé teszi, hogy selymes lábakkal kezdjük a napot!