Szőrtelenítés : Tippek és ötletek az arc szőrtelenítéséhez

Sok nő kedveli párja férfias arcszőrzetét, ellenben a saját arcunkon feltűnő szőrszál egyáltalán nem örömteli látvány. Minden nőnek van arcszőrzete, de csak akkor csinálunk belőle ügyet, ha a szőrszálak észrevehetővé válnak és befolyásolják az önbizalmunkat. Manapság szerencsére már sokféle módon küzdhetünk a szőrszálak ellen, de vigyázzunk, a különböző módszerek az arc különböző részein működnek jól.

Gyantázás:

Nagyon gyakori technika, mely alkalmazható az arc különböző részein. Sok nő az alapvető szépségápolási rutin részeként gyantázza szemöldökét, de használhatjuk a gyantát a felső ajak, az áll és az orcák szőrtelenítésére is. Illetve fizethetünk egy kozmetikusnak, hogy eltávolítsa a szőrszálakat - ebben az esetben néhány vörös folttal az arcunkon fogunk megjelenni a nyilvánosság előtt - de az arc szőrtelenítése legalább ilyen egyszerűen (és potenciálisan sokkal olcsóbban) elvégezhető a saját otthonunk kényelmében. A Veet Easy Strip gyantacsíkokat kifejezetten úgy tervezték, hogy az érzékeny arcbőrt megfelelő precizitással szőrteleníthessük és akár négy héten át tartó sima bőrt kapjunk.

Cérnával való szőrtelenítés:

A cérnával való szőrtelenítés egy másik nagyon népszerű módszer az arc szőrtelenítésére, különösen a szemöldök szőr eltávolítására. Azonban, ha nem vagyunk szakemberek, szakképzett kozmetikus segítségére lesz szükségünk, aki elvégzi helyettünk a munkát. Szerencsére napjainkban ez már nem feltétlenül jelenti azt, hogy be kell térnünk egy szépségszalonba, mivel mostanában a legtöbb bevásárlóközpontban és parfümériában is megjelentek azok a szépségszigetek, ahol kivitelezik számunkra a cérnával való szőrtelenítést. A cérnával való szőrtelenítés igen precíz, mert egyszerre csak egy szőrszálat távolítanak el (csakúgy, mint egyszerre csak egy sort), emiatt nagyszerű módszer a szemöldökvonal kialakításához.

Szőkítés:

Ezt a módszert leginkább a felső ajak felett megtalálható szőrszálak ellen vetik be, így kevésbé észrevehetővé válnak. A speciális szőkítőt otthon is alkalmazhatjuk, de tíz perc után mossuk le hideg vízzel. Ezzel a technikával nem áll fenn a benőtt szőrszálak veszélye, mivel a szőrtüszőket nem távolítjuk el, ez azonban azt is jelenti, hogy az arc nem lesz teljesen sima és szőrtelen. A szőrszálak továbbra is ott maradnak, csak kevésbé észrevehetőek lesznek. Ugyanakkor a szőkítésnek is vannak kockázatai, ami sok ember kedvét elveheti az eljárástól. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy a szőkítők vegyi anyagokat tartalmaznak és mindig figyelmesen olvassuk el a használati utasítást, mielőtt használatba vennénk az egyes termékeket.

Csipeszelés:

Ez elég lassú folyamat, mivel csipesszel távolítjuk el a szőrszálakat és egyszerre mindig csak egyet húzunk ki. A módszer fájdalmas is lehet, viszont nagyon pontos, amennyiben maradék szőrszálakat próbálunk meg eltávolítani! Vagyis a csipeszelés jó módszer azon kóbor szőrszálak eltávolításához, amik megmenekültek a gyantázás során. A jobb eredmény érdekében viszont ajánlatos befektetni egy jó minőségű csipeszbe, mivel az olcsóbb példányok rendkívül megnehezíthetik a csipeszelés folyamatát!