Térd felett: A szoknyák hossza az évek során

Mindannyian tudjuk, hogy milyen gyorsan változnak a divatirányzatok - egyik nap menő, másnap már ciki. Ugyanez vonatkozik a női divatra. Drasztikusan megváltozott az elmúlt években, főleg a szoknyák hosszát tekintve...

Szoros fűzők és harang alakú szoknyák, ez volt a női norma az 1900-as években.

Az már nem volt elfogadható, hogy a nők megmutassák a lábukat, így padlóig érő szoknyát és ruhákat viseltek, hogy teljesen eltakarják magukat.

Csak a mozgalmas 20-as években érkeztek meg az alacsony derekú ruhák, melyek közvetlenül térd alatt végződtek. Ez egy nagyon népszerű stílus volt, melyet még mindig viszontláthatunk a mai divatba adaptált Gatsby stílusirányzatban.

Bár a szoknyák hosszúsága attól függően változott az évek során, hogy mi volt divatos annak idején, a Mary Quant által 1965-ben feltalált miniszoknya igazi mérföldkőnek számít a női divatban.

Ahogy a nők egyre függetlenebbekké és magabiztosabbakká váltak, divatos lett megmutatni a lábakat, attól függetlenül, hogy sütött-e a nap vagy sem. Nem csoda hát, hogy megnőtt a szőrtelenítés utáni kereslet, ahogy a szoknyák hossza megrövidült.

A szőrtelenítő módszerek néhány legrégebbi formája közé tartozik a tűzkőből készült borotva, csipeszek, krémek és kövek. Egy másik formája a szőrtelenítésnek némi dióolaj és kötszerek együttes használata volt.

Szerencsére a szőrtelenítés a divattal egy időben fejlődött. Függetlenül attól, hogy szőrtelenítő krémekről, borotválkozásról vagy gyantázásról beszélünk - minden nő számára létezik megfelelő módszer.

Van olyan miniszoknyánk vagy rövidnadrágunk, amit nagyon szeretünk hordani, de nincs rá lehetőségünk, mivel nincs időnk elmenni a kozmetikushoz?

A Veet széles választékban kínál gyantázó termékeket, melyeket otthon is használhatunk. A Veet Spawax Kit kozmetikai szalon minőségű simaságot biztosít a saját otthonunk kényelmében.

Ha olyan érzékenyebb területekről szeretnénk eltávolítani a szőrt, mint a bikinivonal és a hónaljak, próbáljuk ki a Veet gyantacsíkokat szalagokat Easy Strip füllel, az optimális eredmény érdekében.

Ne rejtsük el virgácsainkat, hanem élvezzük a selymesen sima lábak érzését és magabiztosan mutassuk meg őket a világnak!