Szőrtelenítés : Télen is puha bőr

Amikor megérkezik a tél, az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy a hideg zuhanyfülkének támaszkodva kelljen leszőrteleníteni a lábainkat, főleg, ha már eleve száraz és repedezett a bőrünk.

Ébredjünk fel a téli álomból és hidratáljuk lábainkat, így ha esetleg (akaratlanul) fel kell fednünk őket egy bizonyos ponton, semmi nem áll majd ennek útjába!

A hideg időjárás nem túl kegyes a bőrhöz, ezért bemutatjuk az öt legjobb indokot, hogy miért érdemes gyantázni lábainkat és fenntartani az egészséges nyári ragyogást egész évben:

  1. Gyantázás előtt érdemes leradírozni a bőrünket, és eltávolítani az elhalt hámsejteket, így amikor hidratáljuk a bőrt, nem érezzük fájdalmasnak a műveletet. Krémezzük be a lábunkat gyantázás után, így bőrünk gyorsan részesülhet a hidratálás előnyeiben.
  2. A téli időszak remek alkalom arra, hogy olyan helyekre összpontosítsunk, amit mindeki lát - nevezetesen az arcunkra.
  3. Élvezzük ki a gyantázás előnyeit anélkül, hogy borotválkoznunk kellene két művelet között, hiszen bőrünk hosszabb ideig puhának érződik. Ha ennek még a gondolata is hidegen hagy minket, akkor emlékeztessük rá magunkat, hogy a borotválkozástól a szőrszálak vastagabban nőnek vissza, így a következő gyantázás sokkal fájdalmasabb lesz!
  4. Ha trópusi szabadságot tervezünk, néhány nappal korábban szőrtelenítsük a bikinivonalunkat. Mielőtt gyantáznánk, töröljük le magunkat egy törlőkendővel, majd tegyünk valami hideget a gyantázott területre, ami olyan gyorsan lezárja a pórusokat, amilyen gyorsan csak lehetséges, ezáltal megakadályozzuk a szőrszálak benövését.
  5. A szőrszálak három különböző ütemben növekednek[1], a rendszeres gyantázás viszont biztosítja, hogy a szőrszálak egyidejűleg növekedjenek. A gyantázás gyengíti a szőrtüszőket, így amikor a szőrtelenítés újra napirendre kerül, kevésbé lesz fájdalmas élmény!

Ahogy mi magunk, az emberek többsége is hébe-hóba a borotvához nyúlna. Viszont amennyiben a sima lábak érzete fontosabb a szúrós, viszkető érzésnél, rengeteg lehetőségünk van rá, hogy olyan gyorsan és fájdalommentesen oldjuk meg a szőrtelenítést, amennyire csak lehetséges.

A legfontosabb dolog, hogy bőrünket hidratáltan tartsuk annak érdekében, hogy egészségesnek nézzen ki. Ezért közvetlenül a gyantázás után mossuk le langyos vízzel és hidratáljuk, majd ismételjük meg a folyamatot, mielőtt ágyba bújnánk.

További hasznos tipp, hogy védjük bőrünket a káros hőmérséklettől. Ha a szabadban tartózkodunk, öltözzünk fel melegen és viseljünk harisnyát, különösen, ha lábainkon hamar szárazzá válik a bőr. Továbbá, ha megy a fűtés a lakásban, használjunk egy tál vizet a párologtatáshoz.

Végül pedig igyunk sok-sok vizet!