Szőrtelenítés : Télből a nyárba

A hideg téli hónapokban, néha könnyű elfelejteni, milyen érzés, amikor nap éri a bőrünket. A szél, az eső, és a csökkenő hőmérséklet miatt csábító lehet a gondolat, hogy hibernált üzemmódba váltsunk, melyről mindannyian tudjuk, hogy néha megszakíthatja a korábban kialakult szőrtelenítési rutint.

Azonban, ha készen állunk a kalandra, a tél is jó alkalom lehet, hogy egy kis napsütésben legyen részünk, amire olyannyira vágyott már a szervezetünk! Akár a városi felfedező túrákat kedveljük, akár napozni szeretünk a tengerparton, vagy csak egy jól megérdemelt kikapcsolódásban részesítenénk önmagunkat, minden célhoz akad megfelelő úticél. Íme néhány népszerű hely a téli nyaralást kedvelők számára, és persze néhány ’last minute’ szőrtelenítési tipp, melyek sima lábakat garantálnak, mielőtt útra kelnénk.

Strand, baby!

Ha a strandolás a nyaralás alatti, elsőszámú prioritás, Miami lehet a megfelelő hely számunkra. Nyolc és fél mérföld hosszú, fehér homokos tengerpartja van, továbbá a város jól ismert menő partijairól, makulátlan stílusáról és építészetéről, valamint gyönyörű strandjairól. Miami nemcsak ahhoz biztosít tökéletes helyszínt, hogy feltöltődhessünk a napsütéssel, amit már annyira hiányolunk, de élénk éjszakai élete miatt bőven lesz alkalmunk sima bőrünkkel kérkedni és hosszan az éjszakába nyúlóan táncolni egy klubban!

Városi élet

Ha azok a típusok vagyunk, akik pár óra után elunják magukat a strandon, egy rövid városlátogatás jobb választás lehet számunkra. Marrakesh egész évben nyüzsgő turisztikai célpont, a téli hónapokban a hőmérséklet pedig eléri a kellemes 15 °C-ot[1], ami tökéletes ennek a zegzugos városnak a felfedezéséhez, anélkül, hogy túlságosan megizzadnánk.[2]Rengeteg kirándulás és elfoglaltság közül válogathatunk, a város színes piacainak felfedezésétől kezdve, a legjobb berber táncmozgások kipróbálásán át, a tetőtől talpig való testradírozástól egy hagyományos marokkói fürdőben.[3] Az itteni időjárás tökéletes alkalmat kínál arra, hogy félretegyük a téli kabátot és a meleg csizmát. Jóllehet a városban egy viszonylag egyszerű ruházkodási etikettet követnek, egy a vállakat és térdet eltakaró nyári ruhában máris készen állunk a nagy kalandra.[4]

Pihenés és relaxáció

Néha pedig csak némi pihenésre van szükségünk egy jó könyv társaságában a tenger morajlásával a háttérben. A békét és nyugalmat keresőknek Barbados lehet a tökéletes választás, mely híres privát üdülő komplexumairól és fürdőiről, melyek remek lehetőséget kínálnak, hogy a téli napsütést álmaink helyszínén élvezhessük, miközben alig kell megmozdulnunk.[5] A sziget számos történelmileg fontos gyarmati épületét alakították át privát nyaralóvá, és néhánynak saját első osztályú étterme, wellness-szolgáltatásai, valamint saját medencéje is van! [6] A sziget számos történelmileg fontos gyarmati épületét alakították át privát nyaralóvá, és néhánynak saját első osztályú étterme, wellness-szolgáltatásai, valamint saját medencéje is van! Egy rövidke utazás után könnyűszerrel felfedezhetjük a sziget világhírű strandjait, vagy megmártózhatunk az egyik helyi rum kunyhó hangulatában...vagy egyszerűen csak élvezhetjük a saját függőágyunk kényelmét!

Az előkészületek fontosak

Minden szőrtelenítési módszert javasolt legalább 24 órával az úszás, illetve napozás előtt megejteni, ezért mindig érdemes előre tervezni. A téli hibernált állapotból való visszatérés azt jelentheti, hogy bőrünknek jól jönne egy kis extra szeretet és törődés, mielőtt elutazunk.

A gyantázás akár négy hétig [7] tartó simaságot is adhat, így nem kell aggódnunk az újranövő szőrszálak miatt, amíg távol vagyunk![8] Elképzelhető, hogy nem tudjuk, milyen ruhát vigyünk magunkkal, ezért érdemes időt hagyni magunknak a gyantázásra néhány nappal az utazás előtt. Kezdjük azzal, hogy jól leradírozzuk a bőrünket, mialatt forró zuhanyt veszünk. A hámlasztás segít eltávolítani az elhalt bőrt, megkönnyítve, hogy a gyanta beleragadjon minden egyes szőrszálba, a meleg víz pedig megnyitja a pórusokat, ezáltal könnyebben hozzáférhetünk a szőrtüszőkhöz.[9]

A Spawax körülbelül 30 perc alatt felmelegszik - így talán akad időnk egy gyors pedikűrre? Ha felmelegedett a gyanta, vigyük fel a kívánt területre, majd a szőr növekedésének irányával szemben húzzuk le a bőrről. Ismételjük meg a folyamatot, amennyiben szükség van rá, és figyeljük meg, amint a sima bőr újra felfedi önmagát. Gyantázás után alkalmazzunk hidratálót az esetlegesen fellépő bőrpír enyhítésére. Ha tartjuk magunkat a fenti hidratáló rutinhoz, lábaink gyönyőrűen simák lesznek, mire a gép felszáll. Utolsó tipp: jó, ha tartunk egy csipeszt a piperetáskában a kimaradt szőrszálak kiszedéséhez!

 

Reméljük, elég inspirációt nyújtottunk ahhoz, hogy ebben az évben mindenki megtörje a szokásos téli menetrendet. Talán itt az ideje, hogy előtúrjuk a szekrényből a nyári ruhákat, és levadásszunk egy olcsó járatot a kedvenc desztinációnk felé!


[2] http://www.tripadvisor.co.uk/Travel-g293734-s208/Marrakech:Morocco:Weather.And.When.To.Go.html

[3] http://www.telegraph.co.uk/travel/destination/morocco/marrakesh/35690/Marrakech-city-break-guide.html

[4] http://www.roughguides.com/destinations/africa/morocco/culture-etiquette/

[5] http://www.lonelyplanet.com/barbados/travel-tips-and-articles/76463

[6]http://www.telegraph.co.uk/travel/travel-advice/9821604/Winter-destinations-with-guaranteed-sunshine.html

[8] http://www.veet.co.uk/products/warm-wax/spawax/veet-spawax-stripless-wax-warming-kit/

[9] http://www.wikihow.com/Prepare-Your-Skin-for-Waxing