Szőrtelenítés : Szőrtelenítési módszerek lábaink hidratáltan tartásához

Általában célszerű dolog nagyobb pénzösszegeket költeni speciális termékekre, illetve rendszeresen átesni a szőrtelenítési rutinon, de mindez kemény munka a semmiért, ha nem gondoskodunk bőrünk megfelelő hidratáltságáról. Amikor bőrünk kiszárad, pikkelyes lesz, majd megjelenik rajta a jellegzetes aligátor minta, valamint kirepedhet, ami egy idő után igen fájdalmassá válik. Szerencsére léteznek olyan egyszerű lépések, amiket érdemes követnünk és bőrünk hidratált marad.

Igyunk sok vizet

Magától értetődik, hogy minél több víz van a szervezetünkben, testünk és bőrünk annál hidratáltabb lesz. Az egész dolog ott kezdődik, hogy mennyi vizet iszunk, de vannak más tényezők is, amiket érdemes figyelembe venni.

Csökkentsük a zuhanyozásra szánt időt

Valójában nem a víz dehidratálja a testünket, ami valljuk be, igen furcsa ok-okozati öszefüggés lenne! A víz hőfoka és a gőz bontja le azt az olajos réteget, ami a bőr védelmét hivatott ellátni, és ezután kevésbé hatékonyan tartja meg a bőr nedvességtartalmát. Minél hosszabb és forróbb zuhanyt veszünk, annál több távolítódik el az olajos védőrétegből, ami lehetővé teszi, hogy bőrünk kiszáradjon és viszketni kezdjen.

Párásítsunk

Száraz környezetben a bőr nedvességtartalma sokkal gyorsabban elpárolog, így a legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk fenntartani a levegő páratartalmát. Ez könnyen megoldható egy párásító segítségével és amennyiben kifejezetten száraz környezetben élünk, hasznos lehet, ha éjszakára is bekapcsolva hagyjuk a készüléket.

Radírozzuk rendszeresen a bőrünket

A radírozás segíthet megőrizni bőrünk hidratáltságát, mivel megszabadít az elhalt hámsejtektől és egyéb szennyeződésektől, melyek felhalmozódtak a bőrünkön. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a védőréteg megtarthassa a nedvességet, és bőrünk ezáltal tökéletesen elássa funkcióját.

Hidratáljunk!

Bőrünk hidratálásához manapság már számtalan bőrápoló termék közül választhatunk, de mivel mindenki bőre más és más, fontos, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb terméket. Mivel saját magunk sokkal jobban tisztában vagyunk az igényeinkkel, mint bárki más, alaposan nézzünk körül a piacon és ne riadjunk vissza a kísérletezéstől sem, hogy megtaláljuk a testhezálló terméket, mely segít lábainkat bársonyosan puhán és egészségesen tartani.

A különböző szőrtelenítési módszerek szintén hatással lehetnek a bőr nedvességtartalmára, ugyanakkor nehéz lehet megtalálni a számunkra legmegfelelőbb eljárást.

A borotválkozás káros lehet a bőr nedvességtartalmára nézve, mivel az éles pengék eltávolíthatják az olajréteget, mely védelmi funkcióval látja el a bőrt. Azért, hogy a borotválkozás könnyebb és gyorsabb legyen, és ezáltal minél kevesebb védőréteget távolítsunk el, győződjünk meg róla, hogy jó minőségű borotválkozókrémet vagy gélt használunk, és a szőrszálak növekedésével ellentétes irányba borotváljuk le a lábainkat.

A szőrtelenítő krémek használata előtt ajánlatos őket egy kisebb felületen tesztelni, mivel mindenki bőre másképp reagálhat a krémek alkotóelemeire. Ezek a krémek ápolják a bőrt, és néhány közülük, mint például a Veet szőrtelenítő krém érzékeny bőrre olyan összetevőket tartalmaz, melyek hidratáló tulajdonságaikról ismertek, ugyanakkor könnyedén eltávolítják az összes szőrszálat is!

A gyantázás lehet a legjobb megoldást mindazok számára, akik nagyon száraz bőrrel rendelkeznek. A gyantának nincs semmilyen negatív hatása, sőt, leradírozza a bőrt és eltávolítja a régi, elhalt hámsejteket.

Ügyeljünk tehát bőrünk hidratáltságára, és tegyük meg érte mindent, amit csak lehetséges, hiszen a bársonyosan sima bőr nem a szőrtelenítésnél kezdődik!