Szőrtelenítés : Szőrtelenítés nyaralás idején

A nyaralási szezon általában gyorsan eljön és minden héten sokan indulnak útnak, hogy egy-két hétig messzi földön élvezzék a napsütést, a koktélokat és azt a néhány pihentető napot a strandon. Hölgyek figyelem, ez remek alkalom arra, hogy elkezdjük összeválogatni a szőrtelenítő készletet és kezelésbe vegyük borostáinkat, hogy bőrünk jól nézzen ki, illetve készen álljon arra, hogy  napozókrémet kenjük rájuk és felvehessük az új bikinit.

Ezért néhány héttel a nyaralás előtt már ideje minden nap hidratáló krémet alkalmaznunk, hogy bőrünk puha és rugalmas legyen. Még jobb, ha színezett hidratálót használunk - így egyszerre kezdhetjük meg a finom, természetes hatású barna szín kialakítását, valamint lábaink hidratáltak maradnak.

Ahogy egyre közelebb kerülünk a nyaraláshoz, ideje elkezdeni a lábak előkészítését. Először is hámlasszunk! Ezzel ledörzsöljük az összes elhalt hámsejtet, így lábainkat frissnek érezzük és simának látszanak. Továbbá kiváló állapotban lesznek ahhoz, hogy annyi hidratálót igyanak be, amennyit csak lehetséges, valamint ha gyantázást tervezünk, a gyanta a szőrszálakba és nem az elhalt bőrre fog ráragadni.

Következzen a fő attrakció. Nincs olyan nő, aki szőrös lábbal akarna feltűnni a strandon, ezért menjünk biztosra, és már néhány nappal a strandolás előtt szedjük le a szőrt, hogy bőrünk pihenhessen kicsit a szőrtelenítés okozta trauma után. Ha gyantázni szeretünk, a Veet EasyWax elektromos gyantázó készlet praktikus eszköz lehet számunkra, mely a megfelelő hőmérsékletre melegíti fel a gyantát, amit ezután azonnal használatba vehetünk. Csak vigyük fel a gyantát a szőrtelenítendő területre, simítsunk rá egy gyantacsíkot, majd húzzuk le a szőrt. A előzőleg elvégzett exfoliálás segít megakadályozni a benőtt szőrszálakat.

Lehetséges, hogy a gyantázás során aggódunk majd a finomabb területek, például a hónalj és a bikinivonal miatt. Az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy az itt-ott feltűnő kóbor szőrszálak miatt kelljen aggódnunk, amikor a bikininkkel akarunk büszkélkedni. Szerencsére a Veet EasyWax elektromos gyantázó készlet készletnek létezik egy olyan utántöltője, amit kifejezetten az érzékenyebb területekhez fejlesztettek ki. Mint a lábak gyantázásánál, itt is jó ötlet, ha a procedúrát néhány nappal a strandolás előtt ejtjük meg, hogy elkerüljük a vörös foltokat. A Perfect Finish törlőkendő (megtalálható a készletben) használata szintén hozzájárul ezek minimalizálásához.

Ha a gyantázás nem a mi műfajunk lenne, akkor a szőrtelenítő krém lehet a megoldás -  akár kétszer olyan hosszan tartó simaságot biztosít, mint a borotválkozás és akár magunkkal is vihetjük a nyaralásra. A Veet Natural Inspirations szőrtelenítő krém lábakra és testre egy könnyen szállítható, fedővel ellátott tubusban került piacra, vagyis tökéletes kiszerelés, hogy akár a táskánkba rejtsük. Ez a szőrtelenítő krém shea vajjal készült, így lábainkat érezhetően simává varázsolja, és még jobb hír, hogy a bikinivonalon és a hónaljakon is alkalmazható!

De mi az utolsó lényeges kiegészítője a nyaraló készletünknek? Egy szép körömlakk, amit a lábujjainkra kenünk, és máris felvehetjük a flip-flop papucsot és a bikinit, hogy lemehessünk a partra!