Szőrtelenítés : Szemöldökformázó tippek

A szemöldök szerepét soha nem szabad alábecsülni - mint arcunk igen meghatározó jellemzője, a szemöldök önmagában képes megváltoztatni megjelenésünket és arcunk egész kinézetét. Keretet ad arcunknak, miközben hangsúlyozza vonásainkat, valamint kiemeli szemünket. Ha követjük az alábbi útmutatót, olyan természetes megjelenésű szemöldökünk lesz, amire mindig is vágytunk és megtaláljuk a hozzánk illő stílust is.

A tökéletes forma megtalálása

Első lépésként tartsunk egy ceruzát az orrunk mellé és határozzuk meg azt a pontot, ahol a szemöldöknek kezdődnie kell. Majd csúsztassuk el a ceruzát a szemünk külső sarka felé, úgy, hogy a ceruza vége az orrunknál marad, így látni fogjuk, hol kell végződnie a szemöldöknek, illetve, hogy hol kell csúcsosodnia, amikor a cerzuza a pupilla széléhez ér[1].

A tökéletes formájú szemöldök, ami igazán passzol hozzánk, arcunk formájától és méretétől függ. A laposabb szemöldök a rövidebb arc illúzióját adja, míg a rendkívül íves, szögletes szemöldök határozottságot ad arcunknak és kiemeli arcunk karakterét[2].

A nem kívánt szőrszálak eltávolítása

Nagyon sok módja van a nem kívánt szőrszálak eltávolításának, hogy létrehozhassuk végre a kívánt szemöldökformát. A gyantázás igen elterjedt gyakorlat; de a technika elsajátítása nem egyszerű és az eljárás költséges lehet, ezért jobb, ha szakemberre bízzuk a műveletet. Amennyiben egyszerű, otthoni megoldást keresünk, próbáljuk ki az új Veet Sensitive Precision ™ elektromos trimmelő és szőrvágó készüléket.

A kimondottan a szemöldök formázáshoz kifejlesztett precíziós fej lehetővé teszi, hogy precízen trimmeljük és megfelelően formázzuk a nem kívánt szőrszálakat, ezáltal szépen formált szemöldököt kapjunk saját otthonunk kényelmében. A művelet egyáltalán nem fájdalmas, és nem kell attól tartanunk, hogy megvágjuk magunkat, mivel a vágópengék nem érintkeznek a bőrrel. Még egy hosszú fésűs fej is mellékelve van a készülékhez, melyet a készülékre pattinthatunk, és segítségével azonos hosszúságúra vághatjuk a szőrszálakat. A készülék tehát nagyon egyszerűen és könnyen használható.

Ne feledjük néha távolról is szemügyre venni arcunkat, hogy pontosabb képet kapjunk kinézetünkről, miközben eltávolítjuk a szőrt. Trimmelés után befejezésként fésüljük felfelé a szemöldököt.

A szemöldök korrigálása

Most, hogy már elégedettek vagyunk szemöldökünk alakjával, mi legyen a sűrűségével? A nem túlságosan dús szemöldök esetén érdemes sminkkel kiigazítani a ritkább részeket. A szemöldökceruzák vagy -púderek például nagyszerűen kitöltik a szőrszálak közötti hézagokat. Általában a szemöldök íve és vége a leginkább hangsúlyos, illetve ezeken a részeken a legsötétebb a szőr, ezért érdemes ezekkel a részekkel kezdeni. Az arc központi része felé eső belső résznek sokkal puhább és természetesebb kinézetűnek kell lennie.

A ceruza kiválasztásánál a természetes hajszínünkhöz hasonló színűt válasszunk és rövid mozdulatokkal, finoman töltsük ki az üres területeket. Majd finoman satírozzuk el a sminket, hogy a szín ne legyen túl intenzív. Ha inkább púdert használnánk; akkor egy ferde ecset segítségével kenjük fel a púdert a szőr növekedési irányában, ezáltal egy éles, precíz vonalat kapunk. Ezután egy tiszta szempillaspirál segtségével egyenletesen oszlassuk el a púdert a szőrszálakon, hogy természetesebb megjelenést kapjunk. Használhatunk többféle púdert is, egészen addig, amíg elégedettek nem vagyunk a megjelenésünkkel. Ha elkészültünk a rések kitöltésével, fixáljuk szemöldökzselével a színt.

Ne aggódjunk, ha szemöldökeink nem tökéletesen egyformák és ne is próbáljuk meg őket ugyanolyanra formázni - emlékezzünk rá, hogy akkor is gyönyörűen nézhetünk ki, ha szemöldökeink nem pontosan ugyanolyanok.


[1] http://www.abeautifulmess.com/2014/08/how-to-fill-in-your-eyebrows-like-a-pro.html

[2] http://stylecaster.com/beauty/eyebrow-shapes/#slide-2