Szőrtelenítés : Nyári kalandozások

Hosszú napok, meleg éjszakák és napsütés: sokan azt mondják, hogy a nyár a kedvenc évszakuk, amikor a természet teljes pompájában virágzik és esélyük nyílik rá, hogy több időt töltsenek a szabadban. De míg sokan élvezik a nyári hónapok meleg időjárását, ennek az időszaknak is megvannak a maga kihívásai, a szőrtelenítéstől kezdve a napozás okozta károsodásokig. Bár nagyon fontos, hogy védjük magunkat, amikor nagyobb felület látszik ki a bőrünkből, mégsem szükséges teljesen elbújnunk az árnyékban. Íme néhány top tipp, hogyan készítsük fel magunkat a nyári hónapokra, hogy egészségesen ragyogó bőrünk legyen.

Sima lábak

Mi a legelső dolog, ami megtörténik, ha beköszönt a nyár? Természetesen az, hogy a szoknyák hossza megrövidül! Jó dolog újra előcsomagolni a nyári ruhatárunkat, de sok ember számára visszatartó tényező lehet a száraz bőr. Vannak azonban olyan dolgok, amiket megtehetünk, így lábaink nem szenvednek majd a védtelenség okozta sokkhatástól. A hidratálás elengedhetetlen, különösen fürdés után[1]. Ezt szem előtt tartva, fontoljuk meg a hosszú, forró vizes zuhanyozás lerövidítését, mert igencsak kiszáríthatja a bőrt[2]. A borotválkozás nem mindig jó ötlet száraz bőr esetén, méghozzá az éles penge miatt, illetve a bőr természetes olajrétegének lekaparása végett, ami normál esetben segít megelőzni a bőr kiszáradását[3]. Érdemes megvizsgálnunk tehát más lehetőségeket, például a gyantázást, mely ritkábban érintkezik a bőrrel. A legjobb eredmény érdekében egész évben ragaszkodjunk ehhez a gyakorlathoz és nemcsak a nyári hónapok során, így lábaink készen állnak majd a nyári szezonra, bármilyen trendet is hozna a nyár.

Bikiniszezonra készen

Azonban nemcsak a lábaink védtelenek. Ha idén nyáron a strand felé vesszük az irányt, valószínűleg abban a reményben indulunk el, hogy vadonatúj bikininkben tetszelegjünk. A bikinivonal érzékeny pont, amennyiben szőrtelenítésre kerül sor, de szerencsére nagyszerű lehetőségek állnak rendelkezésre, amik még az érzékeny bőr számára is alkalmasak. Last minute megoldásként a szőrtelenítő krémek például csodát tehetnek. Egyszerűen alkalmazzuk a krémet a zuhany alatt, és távolítsuk el a szőrszálakat mindössze öt perc alatt[4] – épp időben, hogy még megmoshassuk és bebalzsamozhassuk a hajunkat! Ha hosszabb távú megoldást keresnénk, a Veet Easy Strip gyantacsíkokat kifejezetten a nehezen elérhető helyekhez fejlesztették ki, és akár négy héten át tartó sima eredményt biztosítanak, valamint nyaraláshoz is jó alternatívát jelentenek, ha aggódnánk a csomag súlya miatt.

A nyár a ragyogó bőr megünneplésének az ideje. De ha már a napozásról beszélünk, fontos megjegyezni, hogy az UV védelem elengedhetetlenül szükséges. Így magabiztosak lehetünk, akár egy új sportot akarunk kipróbálni vagy csak a strandra mennénk. Ne hagyjuk, hogy a szőrtelenítés vagy a száraz bőr gondot okozzon számunkra. Ezekkel a tippekkel jó úton leszünk afelé, hogy ragyogó, egészséges bőrrel tűnhessünk fel a nyilvánosság előtt, akár seperc alatt.


[1] http://health.howstuffworks.com/skin-care/moisturizing/basics/moisturize-body1.htm

[2] http://www.skin-fitness.com.au/skin-concerns_dry.htm

[3] http://hairremoval.about.com/od/shaving/a/How-To-Shave-With-Sensitive-Skin.htm

[4] http://hairremoval.about.com/od/depilatories/a/Depilatory-101.htm