Szőrtelenítés : Mindörökké nyár

Ha azok közé tartozunk, akik a totális (vagy majdnem teljes!) szőrtelenséget kedvelik, fontos lehet számunkra, hogy meggyőződjünk róla, valóban tökéletesen lecsupaszítottuk önmagunkat. A nyár közeledtével néha nehéz eltalálni, hogy mit érdemes megtennünk annak érdekében, hogy igazán felkészültek legyünk a strand és fürdőruha szezonra.

Lábak

Mivel feltehetően igen kevesen viselünk hosszú viktoriánus fürdőruhákat, igencsak nehéz lábainkat szőrtelenül tartani egy olyan évszakban, amikor mindennap közszemlére tesszük őket! A nyár közeledtével jó ötlet lehet lemondanunk a borotva használatáról, és kipróbálni egy másik szőrtelenítő módszert. A borotválkozás híres arról, hogy a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a mindennapi szőrtelenítésnek, mégis jó ötlet lehet kiváltanunk egy szőrtelenítő krémmel. A krémek lebontják a szőrszálak fehérje szerkezetét, amik ezáltal közvetlenül a bőr alatt bomlanak le. Ennek a metódusnak megvan az az előnye a borotválkozással szemben, hogy nem vágjuk el a szőrszálakat, így nem kapunk durva végeket. Mivel a krém hatékonyan feloldja a szőrszálakat, a megmaradó szőrszálak lágyabbak és kevésbé feltűnőek, mint a borosta. A szőrtelenítő krémek használata gyors és egyszerű, és még zuhanyozás közben is szőrteleníthetünk, éppen úgy, mintha borotválkoznánk.

Hónalj és bikinivonal

Az üzletekben hatalmas mennyiségű, illetve különböző típusú és stílusú fürdőruhák állnak rendelkezésünkre, úgyhogy ezt a tényezőt érdemes szem előtt tartani, amikor arról döntenénk, hogy mennyi szőrt távolítsunk el a testünkről. Valószínűleg nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy fazonra igazítjuk a bikinivonalunkat, majd egy másik bikinit felvéve pár kikandikáló, kóbor szőrszállal találjuk magunkat szembe!

Míg a krémek használata szintén jó lehetőség, a gyantázás a legjobb recept a szőrmentes nyárhoz. Az előkészületek során ugyan rövid ideig növesztenünk kell a szőrszálakat (mivel a gyantázás az 5 mm-nél hosszabb szőrszálak esetén a leghatásosabb - de már 2mm hosszúságú szőrszálakat is eltávolíthat), de az eredmény akár négy hétig is tarthat, így bőséges mennyiségű időt hagy nekünk a nyaralásra, anélkül, hogy aggódnunk kellene a nem kívánt szőrszálak miatt.

A fenti hatás eléréséhez azonban nem feltétlenül kell ellátogatnunk egy drága kozmetikai szalonba, mivel a hideggyanta csíkok használatával szintén igen jó eredményeket érhetünk el. Az Easy Strip füllel kifejlesztett gyantacsíkok kifejezetten a hónaljak és a bikinivonal szőrtelenítéséhez készültek, így bármennyi szőrt is távolítanánk el az adott területekről, képesek leszünk elvégezni a gyantázást saját otthonunk kényelmében! A kifejezetten az érzékeny területekhez kifejlesztett gyanta mandulaolajat és E-vitamint tartalmaz, mely exfóliálás közben azonnal hidratál, minimalizálva a kellemetlen érzeteket, miközben bőrünket azonnal selymesen puhává és simává varázsolja.