Szőrtelenítés : Mindenkinek jó a gyantázás?

A gyantázás kiváló módszer a bosszantó testszőrzet eltávolításához, anélkül, hogy akár több hétig [1] aggódnunk kéne a visszanövő szőrszálak miatt. A borotválkozással és a szőrtelenítő krémekkel összehasonlítva, valóban időt spórolhat nekünk. Ugyanakkor mindig fontos feltennünk bizonyos kérdéseket, mielőtt kiválasztanánk egy szőrtelenítési opciót, és néhány esetben nem a gyantázás lesz a legjobb választás. Íme, néhány tényező, amit érdemes figyelembe vennünk, mielőtt a gyantázás mellett döntenénk.

Fájdalom, tűnj el!

Ne kerüljük el a témát - a gyantázás néha fájdalmas folyamat lehet. Ha különösen alacsony a fájdalomküszöbünk, lehetséges, hogy felmerül bennünk, hogy képesek leszünk-e megbírkózni a feladattal. Vannak azonban lépések, amit megtehetünk azért, hogy a szőrszálak olyan gyorsan és zökkenőmentesen eltűnjenek, amennyire csak lehetséges. Annak érdekében, hogy ne kelljen több alkalommal gyantázni ugyanazt a területet[2], egyaránt fontos ügyelni arra, hogy a bőrt feszesre húzzuk ki, illetve a gyantacsíkokat a szőr növekedésének irányával ellentétben húzzuk le.[3] Néhány kozmetikus púder használatát javasolhatja az adott területen, így a gyanta nagyobb valószínűséggel ragad a szőrszálakba, mint a bőrre.[4] Ha még mindig nem vagyunk biztosak a dolgukban, létezik más és sokkal fájdalommentesebb módszer a hosszú távú szőrtelenítésre, például az IPL kezelés.

Irritált vagy érzékeny bőr

Sok különböző bőrtípus létezik, és fontos, hogy ismerjük a sajátunkat, mielőtt a gyantázás mellett döntenénk. A gyantázás általában nem ajánlott ekcémás vagy pikkelysömörben szenvedők számára vagy kidudorodó anyajeggyel rendelkező személyeknek, illetve sérült bőrfelületen.[5] Ezekben az esetekben fontos, hogy beszéljünk bőrgyógyászunkkal, mielőtt kiválasztanánk a számunkra megfelelő szőrtelenítési opciót. Valószínűleg aggódunk majd az érzékeny bőrünk miatt, de attól még lehetséges, hogy a gyantázás alkalmas opció lesz számunkra. A Veet egész sor gyantázótermékkel rendelkezik, melyet érzékeny bőrre fejlesztettek ki és tápláló összetevőkkel, például aloe verával készült.[6] Mint minden szőrtelenítési módszernél, itt is jó taktika, ha teszteljük a terméket egy kisebb bőrfelületen, mielőtt folytatnánk a gyantázást.

 

Fejjel a falnak?

Néhány praktikus dolgot érdemes figyelembe venni, amennyiben a legjobb szőrtelenítési módszert keressük. A gyantázás akár 4 héten át tartó eredményt is biztosít [7], vagyis megkímél minket attól, hogy újra és újra meg kelljen ismételni a folyamatot. Ugyanakkor kicsit több időt vehet igénybe, mint a többi módszer, különösen, ha először próbálkozunk vele. Amennyiben rohanunk, mert találkozónk van, az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy félig gyantázott lábakkal vagy vörös foltokkal az ajakunk felett hagyjuk el a házat. Ezekben a pillanatokban nagy valószínűséggel megfontolunk egy másik lehetőséget, például a szőrtelenítő krém használatát. Bár ennek eredménye nem tart olyan sokáig, mint a gyantázásé[8], a szőrtelenítő krém remek last minute megoldás lehet, figyelembevéve, hogy mindössze öt perc alatt indulásra készek lehetünk![9]

A gyantázás fantasztikus végeredményt nyújthat, de a Veet szintén rengeteg szőrtelenítési megoldást ajánl, mely megfelelő választás lehet számunkra. Bármi legyen is a helyzet, fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a lehetőségeinket, és ne siessük el a döntést.