Szőrtelenítés : Mindenki számára alkalmasak a szőrtelenítő krémek?

A szőrtelenítő krém nagyszerű opció a gyors és fájdalommentes szőrtelenítésre. Nagyszerű választás az elfoglalt nők számára - néhány termék mindössze öt perc[1] alatt selymesen sima lábakat eredményez, anélkül, hogy kilépnénk a zuhany alól! De vajon mindenki számára alkalmasak a gyors eredményt biztosító szőrtelenítő krémek?

Nos, többféle különböző típusú bőr létezik. A bőr típusa ugyanakkor gyakran változhat az idők során, például a terhesség[2] alatt tapasztalható hormonális változások miatt. Fontos, hogy tisztában legyünk testünk érzékenységi fokával, de jó tudni, hogy sokféle lehetőség közül választhatunk, ha sima, szőrtelen bőrt szeretnénk - beleértve a szőrtelenítő krémeket is! A trükk abban rejlik, hogy megtaláljuk azt, amelyik megfelelő számunkra.

Hogyan működik?

A szőrtelenítő krémek a szőrszálak keratin szerkezetét oldják fel, ezáltal meggyengítik a tövüket, így lehetővé válik, hogy letöröljük vagy lemossuk a szőrt. Ezt a folyamatot lúgos kémiai összetevők segítik, melyek célja, hogy biztonságosan lebontsák ezeket a fehérjéket[3]. Általában biztonságosan alkalmazhatók a bőrön, de természetesen mindenkinek eltérő mértékben lehet érzékeny a bőre, ezért fontos, hogy jól ismerjük a saját bőrtípusunkat, amikor a szőrtelenítési lehetőségeket vesszük számba.

Top Tipp!

Ha először próbáljuk ki a szőrtelenítő krémet, célszerű tesztelni a terméket egy kisebb bőrfelületen, mielőtt nagyobb területen használnánk.

Használhatók epiláló krémet, ha terhes vagyok?

Nincs rá aranyszabály, hogyan viselkedik a testünk a terhesség alatt ebből a szempontból. Azonban sok nő azt tapasztalja, hogy bőre érzékenyebbé válik[4] és a test újabb részein jelennek meg vastagabb, sötétebb szőrszálak a szervezetben bekövetkezett hormonális változások miatt[5]. Ez még eggyel több ok arra, hogy megtaláljuk a tökéletes szőrtelenítő terméket! Ha azt tapasztaljuk, hogy bőrünk érzékeny, jó ötlet lehet kipróbálni a Veet speciálisan érzékeny bőrre kifejlesztett termékeit, melyek nyugtató összetevőkkel készültek, mint az aloe vera. Tehát nincs okunk arra, hogy a speciális kilenc hónap alatt nélkülöznünk kelljen a sima és selymes bőr érzését!

Érzékeny bőröm van. Kerüljem a szőrtelenítő krémek használatát?

Emlékezzünk, hogy a speciálisan érzékeny bőrre kifejlesztett formula lehet a megfelelő választás mindazok számára, akiknek érzékeny bőre van. A Veet Sensitive Skins (Érzékeny bőrre) termékcsalád nyugtató aloe vera felhasználásával készült, ami enyhíti az esetlegesen felmerülő irritációt. Fontos továbbá, hogy bőrünket extra bőrápolásban részesítsük a szőrtelenítés előtt, illetve azután is, mert bőrünk hidratáltan tartása igen fontos. Még az egyszerű szokások - mint hogy több vizet  iszunk[6], nem használunk illatosított termékeket és rövidebb forró zuhanyt veszünk - is segíthetnek a viszketés és irritáció[7] csökkentésében. És ne feledjük, jól tesszük, ha felkeressük bőrgyógyászunkat, amennyiben továbbra is aggódnánk a bőrirritáció miatt.

Alkalmasak az epiláló krémek a bikinivonal szőrtelenítésére?

Last minute meghívás a strandra? A szőrtelenítő krémek használata tökéletes megoldás lehet, ha szeretnénk elkerülni a gyantázás okozta kényelmetlen érzést, de gyors és kényelmes szőrtelenítési módszert keresünk a bikinivonalhoz. A Veet Bodycurv applikátort arra tervezték, hogy tökéletesen kövesse a test finom vonalait, ezért a szőrtelenítő krém most még jobb választás a szőrszálak eltávolításához. Gyorsan eltüntet bármilyen felesleges szőrt a hosszan tartó eredményért!

Vagyis a szőrtelenítő krém fantasztikus lehetőség a gyors és fájdalommentes szőrtelenítéshez, akár egy újabb szépségápolási termék beszerzését tervezzük vagy csak a következő utat a strandra! Mint mindig, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a szőrtelenítő krém használata járható út, egyszerűen teszteljük a terméket egy kisebb bőrfelületen, mielőtt kiválasztjuk a számunkra megfelelőt.