Szőrtelenítés : Mi van a sminktáskánkban?

Egy jó sminktáska felbecsülhetetlen darab a fürdőszobában, a fésülködőasztalon vagy akár a kézitáskánkban. Tetőtől talpig használható, számtalan szépségápolási kelléket tartalmazhat. Ha szeretnénk összeszedni az alapvető szépségápolási dolgokat, itt van néhány tipp, hogy mit rakjunk a táskába, és hogyan válasszuk ki a megfelelő sminktáskát, mely életünk állandó kísérője lehet!

Forma és funkció

Akár a kincset érő szépségápolási termékeinknek keresünk táskát, vagy utazáshoz való társra vágyunk, létezik néhány olyan praktikus módszer, ami alapján megfelelő kozmetikai táskát választhatunk. A sminkeszközök és a krémek néha foltot hagyhatnak maguk után, így jó ötlet olyan táskát találni, ami könnyen tisztítható. Az olajos törlőkendő nagyszerű opció, és ráadásul még vízálló is. A külön rekeszek szintén jól jönnek, és segítenek szervezetten tartani a táska tartalmát. Szintén jó ötlet, ha stabil fogantyúval rendelkező táskát vásárolunk, mely könnyen szállítható - soha nem tudhatjuk, mikor kell kirohannunk az ajtón sminkes táskánk kíséretében. A tükröt is tartalmazó sminkes táska életmentő lehet, ha útközben vagyunk.

Rendszerezzük gondolatainkat

Fontos, hogy külön rekeszekben tároljuk a sminkeszközöket. Az alapozó, púder, ajakbalzsam és szempillaspirál a legfontosabbak. A sminkleszedő kendők szintén nagyon hasznosak lehetnek, ha friss és tiszta arccal szeretnénk lefeküdni.

Körmök, körmök, körmök!

Akár hosszú és színes körmökkel szeretünk pompázni, akár a rövidre vágott körmöket kedveljük, létezik néhány olyan manikűr eszköz, amit jó, ha készenlétben tartunk. Egy egyszerű körömcsipesz, egy körömreszelő és egy körömcsiszoló beszerzése nagyszerű kiindulópont lehet. Pár üvegcsével a kedvenc körömlakk színeinkkel, valamint egynéhány fedőlakkot is kéznél tarthatunk. Egy komplett készlethez egy üveg körömlakk lemosót és néhány fülpiszkálót is beszerezhetünk. Azonban az erős vegyszereket tartalmazó termékeket elkülönítve tartsuk a sminkeszközöktől és az egyéb, arcra használatos termékektől.

A legszükségesebb szőrtelenítő termékek

Ha kozmetikai táskánkat váratlan utazásokra készen szeretnénk tartani, jó ötlet lehet beletenni néhány szőrtelenítő terméket. A hideggyanta csíkok nagyszerű kellékei lehetnek a utazós sminktáskának, mivel kicsi és lapos csomagolásban vannak, és nem tartalmaznak semmilyen folyadékot (így a kézipoggyászba is belekerülhetnek), valamint viszonylag könnyűek más kozmetikai termékekhez viszonyítva. A Veet Használatra kész Hideggyanta szalagok Easy Srip füllel ellátott verzióját akár a bikinivonalon is lehet használni, így perceken belül készen állhatunk a strandolásra a szállodába való bejelentkezés után. A csomagok négy darab Perfect Finish törlőkendőt is tartalmaznak a puha és egyenletes eredmény érdekében. Dobjunk a táskába egy csipeszt is a szemöldök és a kikandikáló szőrszálak eltüntetéséhez, és máris készen állunk!

Frissítsük fel az ecseteket

Egy sor jó minőségű ecset szintén fontos része minden szépségarzenálnak. Egyes kozmetikai táskáknak akár külön ecsettartójuk is lehet. Higiéniai okokból nagyon fontos, hogy megvédjük az ecseteket az olyan lerakódásoktól, melyek a kozmetikai táska aljában keletkezhetnek. Rendszeresen vizsgáljuk meg ecseteink állapotát felhalmozódást keresve. Lehetséges, hogy gyakran ki kell cserélni őket, de átmoshatjuk őket enyhe samponos és langyos vízzel[1]. Hasonló rutint követhetünk a hajkefék esetében is, hogy megakadályozzuk a baktériumok elszaporodását[2].

Egy kis apróság a bőrünk érdekében

A szépségápolási teendők listája hosszú, ezért fontos, hogy bőrünket egészségesen tartsuk. A smink néha eltömíti a pórusokat[3], míg a túlzott mosakodás megszabadítja a bőrt az olajoktól és ásványi anyagoktól[4]. A jó minőségű hidratálókrém elengedhetetlen a bőr újrahidratálásához, miután eltávolítottuk a sminket. A gyantázás után tapasztalt esetleges kivörösödést is megnyugtatja, biztosítva a sima eredményt.

Most már mindent tudunk; egy sor lényeges eszközt felsoroltunk, mely egy jó sminktáskához szükséges. Természetesen mindenkinek megvan a saját nélkülözhetetlen kelléke, ha szépségápolási termékekről van szó. Van valami, ami hiányzik még a táskánkból? Hozzáadnánk valamit a fenti listához?