Szőrtelenítés : Mi az epiláló krém és hogyan hat?

A krém, ami egyszerűen eltávolítja a szőrszálakat borotválkozás nélkül vagy épp ahelyett, hogy összeszorított fogakkal kellene túlélnünk a gyantázást, egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A mögötte álló szaktudást azonban már hosszú ideje tökéletesítik, így a szőrtelenítő krémek gyors, kényelmes és biztonságos módot kínálnak a nem kívánt szőrszálak otthoni eltávolításához.

A szőrtelenítő krémek úgy működnek, hogy lebontják a keratin, azaz a szőrszálak fehérjéinek szerkezetét. Ez gyakorlatilag addig a pontig vékonyítja el, illetve oldja fel a szőrszálak anyagát, amikor már elég gyengék ahhoz, hogy a krémmel együtt le lehessen őket törölni. A krémek általában egy sor lúgos vegyi anyagot tartalmaznak, amik lebontják ezeket a fehérjéket, de teljesen biztonságosak a bőr számára. A különböző bőrtípusok különböző szinten lehetnek érzékenyek, ezért fontos, hogy a megfelelő terméket válasszuk ki, és teszteljük a krémet egy kisebb felületen, mielőtt nagyobb területen próbálnánk meg eltávolítani a szőrszálakat.

A szőrtelenítő krémek a borotválkozással szemben számos előnyt tartogatnak.

Hosszabb ideig borostamentes bőr

A szőrtelenítő krémek közvetlenül a bőr felszíne alatt oldják fel a szőrszálakat, ellentétben a borotválkozással, mely a bőr felszíne felett található részt vágja le. Ez azt jelenti, hogy az epiláló krém használatával akár négy napig is borostamentesek maradhatunk.

Puhább, finomabb szőrszálak

Borotválkozás után a szőrszálak vége szögletes marad, maga a tény miatt, hogy a szőrszálakat tulajdonképpen levágjuk. Azáltal, hogy szőrtelenítő krém segítségével oldjuk fel a szőrszálakat, a végük kerek marad, és tapintásra lágyabbnak érezzük őket. Idővel akár azt is észrevehetjük, hogy sokkal puhább szőrszálak nőnek vissza, mint amilyenek korábban voltak - persze nem annyira finomak, mintha gyantáznánk a lábunkat, de mindenképpen jelentős javulást érhetünk el!

Gyors és fájdalommentes módszer

Ez talán az egyik legszembetűnőbb és legfontosabb előnye az epiláló krémeknek. Továbbá igen egyszerű módszer, melyet el lehet végezni a zuhany alatt vagy akár közvetlenül a zuhanyzás előtt, és kevés erőfeszítést igényel. Mivel ez esetben penge segítsége nélkül távolítjuk el a szőrt, a fájdalomérzet kockázata teljesen minimális, és az égető, viszkető dudorok szintén múlttá válhatnak.

Tehát ha borostamentes bőrre és finomabb szőrszálakra vágyunk, de minimális erőfeszítéssel és fájdalomérzettel, csak tegyük le a borotvát és próbáljuk ki helyette a Veet szőrtelenítő krémet, és máris megtapasztalhatjuk az előnyöket.