Szőrtelenítés : Mi a különbség hideg- és meleggyanta között?

A gyantáknak két típusa van: meleg- és hideggyanta. A két eljárás közötti különbség meglehetősen magától értetődő, mivel mindkettő hasonló alapanyagokat, de két különböző technikát alkalmaz.

Meleggyanta

A kozmetikai szalonokban leginkább elterjedt eljárás, melynek során a gyantát felmelegítik, mielőtt a bőrre kennék. Ezután a gyanta megszilárdul, összehúzódik és beleragad a szőrszálakba, majd a megszilárdult gyantát húzzák le egy darabban vagy egy papír-, illetve szövetcsíkot alkalmaznak a gyantázott felületen, és annak segítségével távolítják el a szőrszálakat.

Hideggyanta

A hideggyanta hasonló módon működik, de általában előre kimért adagokban és előre levágott papírcsíkokkal együtt kapható. Ez a módszer nagyszerű megoldás otthoni gyantázáshoz, mivel nem igényel melegítést. A gyanta pont a megfelelő hőmérsékletre fog felmelegedni, ha összedörzsöljük a tenyereink között, és ezzel lehetővé válik, hogy a szőrszálak beleragadjanak, mielőtt eltávolítanánk a gyantacsíkokat.

Előnyök

Meleggyanta

 

Hideggyanta

A meleg komfortosabbá teszi a folyamatot és kitágítja a pórusokat, így a szőrszálakat kisebb ellenállással lehet távolítani.

 

 

Mindenütt használható, amikor szükség van rá - nincs szükség áramra vagy mikrohullámú sütőre.

Mi dönthetjük el, hogy mekkora területet kívánunk szőrteleníteni.

 

 

Az egész folyamat gyorsabb.

A meleggyantát otthonunkban is könnyedén használhatjuk, nem kell hozzá kozmetikába mennünk.

 

A módszer nagyon hatékony, mert kevés hulladékkal jár.

 

 

Hátrányok

Meleggyanta

 

Hideggyanta

Megfelelő használata gyakorlást és jó technikát igényel.

 

 

Ha a gyantacsíkokat nem megfelelően használjuk, vörös pattanásokat és benőtt szőrszálakat okozhatunk magunknak.

 

Ha mikrohullámú sütőt használunk a gyanta felmelegítéséhez, némi időbe és gyakorlatba telhet eltalálni a megfelelő hőfokot.

 

 

Nem alkalmas a nagyon rövid szőrszálak eltávolítására.

 

A kozmetikai szalonban végzett gyantázás drága lehet.

 

Lehetséges, hogy a nagyobb területeken több gyantacsíkot kell felhasználnunk.

 

Amint látjuk, egy csomó dolgot kell fontolóra vennünk, amikor arról döntünk, hogy melyik szőrtelenítési módszer a legjobb számunkra. Akár a meleggyanta, akár a hideggyanta mellett döntenénk, a Veet tudja a megoldást.

A meleggyanta miatt régen érdemesebb volt ellátogatni a kozmetikába, mivel az otthoni szőrtelenítés esetén csak drága készülékek segítségével lehetett felmelegíteni a gyantát, vagy egy sok kosszal és nagy kockázattal járó procedúra keretében a tűzhely fölött. A Veet ezért kifejlesztette az EasyWax Elektromos Roll-On rendszert, hogy leküzdje ezeket az akadályokat. A készülék automatikusan felmelegíti számunkra a gyantát, így csak annyit kell tennünk, hogy belehelyezzük a gyantapatront és bedugjuk a készüléket a konnektorba, majd várunk húsz percet, míg a gyanta felmelegszik, ezután pedig felvisszük a gyantázandó területre. Majd rásimítjuk a mellékelt szövetcsíkokat a gyantára és lehúzzuk a szőrszálakkal együtt! Így ez a megoldás tökéletes végeredményt nyújthat minimális erőfeszítéssel, az otthonunk kényelmében.

Bármit is preferálunk tehát, most is rábízhatjuk magunkat a Veet-re, hogy legalább a gyantatípus kiválasztása fájdalommentes művelet legyen.