Szőrtelenítés : Különbség szalonban és otthon végzett gyantázás között

A gyantázás gyors, egyszerű és tartós eredményt biztosít. Abban az esetben, ha nem lennénk vele tisztában, a gyantázás a nem kívánt szőr eltávolítását jelenti gyanta segítségével. A szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítja el, ezért hosszabb távú eredményt biztosít, mint a borotválkozás. Két lehetőségünk van, ha a gyantázást választanánk: elmehetünk egy kozmetikai szalonba vagy egyszerűen csak szőrteleníthetjük magunkat otthon. Bármilyen módszert választunk, a gyantázás nem szükségszerűen rémálom. Vessünk egy pillantást a kozmetikában vagy otthon végzett gyantázás hatékonyságára. Lehet, hogy tanulunk is egy-két dolgot, hogyan tartsuk kordában a rakoncátlan szőrszálakat.

A szépségszalonok előnyei

A szépségszalonok azért jöttek létre, hogy kényeztessenek minket és egyben minden esztétikai igényünket kielégítsék - beleértve nem kívánatos szőr felszámolását is. A szépségszalonok barátságos, meghitt és fényűző helyet biztosítanak számunkra, ahol megadatik számunkra az a lehetőség, hogy a képzett kozmetikusok úgy kezeljenek minket, mint egy királyi fenséget, természetesen egy bizonyos pénzösszegért cserébe. A szalonban megnyugodhatunk, tudván, hogy a gyantázást a szakértő kozmetikus tartja kézben! Van valami megnyugtató az újonnan gyantázott, sima lábak látványában, ahogy elhagyjuk a kozmetikai szalont. Az önbizalmunk is megnő, vonzónak érezzük magunkat és máris készen állunk az új fekete ruhánk viseletére!

Miért jó az otthoni gyantázás?

Az otthoni gyantázás életmentő lehet mindazok számára, akiknek kevés az idejük és kisebb a költségvetésük. A Veet nagy választékban elérhető szőrtelenítő termékeinek segítségével otthonunk hangulatos környezetében gyantázhatjuk magunkat. Ha nincs túl sok szabadidőnk, az Easy Strip füllel ellátott Veet gyantacsíkok kiválóan használhatók az érzékeny területeken.

Csináld magad gyantázás

A kozmetikusok a gyantázandó terület tisztításával és fertőtlenítésével készítenek fel a gyantázásra. Ezt mi is megtehetjük a fürdőszobában némi víz és szappan segítségével, és jóllehet nem elengedhetetlen, de néhány fertőtlenítő kendő használatával. Miután a bőr megszáradt, kenjük fel a gyantát és kis szakaszokban távolítsuk el a szőrszálakat, ahogy végigmegyünk az adott területen. Ha aggódnánk a fájdalom miatt, vegyünk egy mély lélegzetet, mielőtt lehúznánk a szalagot vagy megkeményedett gyantát a bőrről. Ez a régi szalon trükk segít kizárni a fájdalmat néhány másodpercre. Egy másik trükk, hogy a kezünket a frissen gyantázott területre tesszük. A nyomás segíthet enyhíteni a fájdalmat, és ha valaha jártunk már kozmetikai szalonban, a kozmetikus nagy valószínűséggel alkalmazta ezt a technikát a gyantázás alatt.

Hatékony gyantázás

Amikor gyantázunk, a szőrszálakat közvetlenül a gyökérüknél fogva távolítjuk el. A kozmetikusok tudják, hogy a szőr gyorsabban nő vissza, ha csak a bőrfelszín felett lévő részét távolítják el a szőrszálaknak. Ezért fontos, hogy amikor otthon szőrtelenítünk, mindig ellenőrizzük, hogy a Veet gyantacsíkok tartalmaznak-e szőrtüszőket, amely azt jelzi, hogy eltávolítottuk az egész szőrszálat.

Gyantázás utáni bőrápolás

Gyantázás után mindig fájdalmasan húzódik a bőr, de ez gyorsan alábbhagyhat. Valószínűleg láttuk már, hogy a kozmetikus krémet használt a gyantázott felületen. Nos, ugyanez a szabály vonatkozik ránk, ha saját kezünkbe vennénk a gyantázást. Alkalmazzunk bőrnyugtató gélt, mint például az aloe vera, ami bőrvédő, gyógyító hatású.

Pillanatok alatt a saját bőrápolási szakértőnk lehetünk a megfelelő összetevőkkel és a megfelelő tudással. Ne feledjük, hogy mint minden jó kozmetikus - soha ne siessük el a gyantázást. Gyújtsunk meg néhány illatos gyertyát, tegyük fel a kedvenc zenénket és legfőképpen - relaxáljunk és élvezzük a kényeztetést!