Szőrtelenítés : Készítsük fel magunkat!

Ha selymesen sima lábakra vágyakoznánk, manapság már számos technika közül választhatunk. Az alábbi útmutatóban felvázoltunk néhány felkészülési ötletet, hogy a szőrtelenítés folyamatát a lehető legegyszerűbbé tehessük és még jobb eredményekhez juthassunk.

Borotválkozás

A borotválkozás az egyik leggyakoribb szőrtelenítési módszer, gyors, egyszerű és egy percen belül megvan az eredménye.

Először mindig alaposan mossuk le a lábunkat borotválkozás előtt, így, ha megvágjuk magunkat, kevésbé valószínű, hogy elkapunk valamilyen fertőzést. Továbbá a forró fürdő vagy zuhany lehetővé teszi a bőr számára, hogy nedvességet szívjon magába, ami felpuhítja a szőrszálakat.

Ezután radírozzuk le a testünket egy szivacs vagy hámlasztó kesztyű segítségével, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, és kenjük fel a lábunkra borotválkozó krémet vagy gélt. Ezek a termékek segítenek megakadályozni, hogy megvágjuk magunkat a pengével, és megőrzik a bőr hidratáltságát.

A közhiedelemmel ellentétben a szőrszálak természetes növekedési irányában borotválkozzunk - ha nem így teszünk, irritálni fogjuk a bőrt és ez benőtt szőrszálakhoz vezethet[1].

Mindig győződjünk meg róla, hogy jó minőségű borotvát használunk - ez csökkenti a penge okozta horzsolásokat és csúnya vágásokat, emellett simább és tartósabb eredményt nyújt!

Szőrtelenítő krémek

A szőrtelenítő krémek ezzel szemben sokkal népszerűbb szőrtelenítési módszerré váltak az utóbbi időben.

Mielőtt felkennénk a krémet, ne feledjük leradírozni a bőrt, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, és mossunk le minden más krémet és testápolót a bőrünkről.

Sok különböző szőrtelenítő krém létezik. Néhányat közülük a lábon hagyhatunk zuhanyzás közben, más krémeket pedig egyszerűen csak fel kell kennünk és körülbelül öt-tíz perc múlva már hatni is fognak, ezután egy nedves ruhával letörölhetjük őket. Ne feledjük elolvasni a használati utasítást, mielőtt alkalmaznánk a krémet.

A Veet széles választékban kínál különböző szőrtelenítő krémeket, melyek tökéletesek azok számára, akik mindenféle erőfeszítés nélkül szeretnének sima lábakat.

A szőrtelenítő krémek a gyökerüknél fogva oldják fel a szőrszálakat, így tartósabb eredményt kapunk és sokkal később kell újra szőrtelenítenünk, mintha borotválkoznánk.

Gyantázás

Akár egy szalonban gyantáztatunk, vagy otthoni gyantázó készlettel végezzük el a szőrtelenítést, ez a szőrtelenítési módszer tűnik a leginkább ijesztőnek; egyszerűen azért, mert ez a leginkább fájdalmas.

Azonban sokkal tovább tart, mint a borotválkozás vagy szőrtelenítő krémek eredménye. Ahhoz, hogy felkészüljünk a gyantázásra, hagyjuk, hogy a szőrszálak legalább fél centiméter hosszúra megnőhessenek, hogy optimális eredményt érjünk el[2].

Ha otthon végezzük el a műveletet, többfajta gyanta közül is választhatunk. Az elmúlt években a meleggyanta vált népszerűbbé, mivel pontosabban vihetjük fel és kevésbé fájdalmas, ha rendesen betartjuk a használati utasításokat.

Ettől függetlenül mindig érdemes előre elolvasni, hogy milyen típusú gyanta alkalmazható legjobban a különböző testrészeken.

A fenti tippek segíthetnek abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki a szőrtelenítésből, és hosszabb ideig selymesen sima lábaink legyenek!