Szőrtelenítés : Hozzáférés a hónaljakhoz

A hónaljak testünk olyan részei - a lábakkal együtt - melyet többnyire szőrteleníteni szoktunk. Amennyiben úgy döntünk, hogy leszedjük innen a szőrt, érdemes rendszeresen megismételnünk a rituálét, ami tovább stresszforrást jelent ezen terület számára, hiszen ez az egyik legérzékenyebb testrészünk.

A hónalj szőrtelenítésére számos módszer áll rendelkezésünkre, ezért bemutatjuk a három leggyakoribb opciót, ami segít mérlegelni, hogy melyik a legjobb lehetőség számunkra.

 

BOROTVÁLKOZÁS

A borotválkozás a szőrtelenítés leggyakoribb formája. Mivel a borotválkozás során (amely a szőrszálak bőr feletti részének eltávolítását jelenti) egy éles pengét húzunk végig az adott területen - azért, hogy a szőrszálakat a szőrtüszőkhöz olyan közel vágjuk le, amennyire csak lehetséges - idővel kisebb vágásokat és horzsolásokat okozhatunk önmagunknak, különösen, ha minden nap borotválkozunk. Így bár sokunk számára ez gyors és kényelmes módja a szőrtelenítésnek, az érzékeny bőrű emberek vagy a vastagabb szőrzettel rendelkező egyének esetén elképzelhető, hogy csak több menetben lehet eltávolítani a szőrszálakat, ezért számukra nem a borotválkozás a legjobb opció.

 

 

 

 

GYANTÁZÁS

A gyantázás egyfajta epilálás, azaz a szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítja el, emiatt a szőrszálak sokkal lassabban, akár négy hét alatt nőnek vissza. A gyantázást még a közelmúltban is a kozmetikában kellett megcsináltatni, de már létezik néhány nagyszerű megoldás, hogy otthoni körülmények között  is hasonló eredményt érjünk el, mind a hideg, mind a meleggyanta használatával. A gyantázást csak 2 mm-nél hosszabb szőrszálak esetén lehetséges elvégezni, ideális esetben pedig a szőrszálak hosszabbak, mint 5 mm. Így ez a megoldás nem tökéletes azok számára, akik napról napra szeretnének szőrmentes eredményt.

 

 

 

 

EPILÁLÓ KRÉMEK

A szőrtelenítő krémek közvetlenül a bőr alatt oldják fel a szőrszálak fehérje szerkezetét, így azok egyszerűen lemoshatók a krémmel együtt. Ez a módszer akár négy napig is borostamentesen tart minket, vagyis hosszabb ideig, mint a borotválkozás, és idővel puhább szőrszálak nőnek vissza, így kevésbé látványos a visszanövekedés. Ez a módszer ugyanolyan egyszerű és kényelmes lehet, mint a borotválkozás és a zuhany alatt is elvégezhető. Ugyanakkor tanácsos először tesztelni a krémet egy kisebb bőrfelületen, hogy lássuk, hogyan reagálunk rá, mielőtt olyan érzékeny testrészeken alkalmaznánk, mint például a hónalj.

 

 

 

Tehát mint látható, pozitív és negatív hatásukkal együtt is számos megoldás létezik a szőrtelenítésre. A legjobb, hogy kipróbálunk közülük egypárat, hogy felfedezhessük, pontosan melyik módszer vagy módszerek kombinációja lehet számunkra az igazi.