Szőrtelenítés : Hogyan szőrtelenítsünk minimális fájdalommal?

A gyantázás gyakran fájdalmas lehet, ezért a nők általában rettegnek tőle, és sokszor inkább a borotvához nyúlnak, elveszítve ezzel a gyantázás nyújtotta szőrtelenítés minden előnyét. Ennek azonban nem kell így lennie, mivel az emberiség évezredek alatt felhalmozott tudása rengeteg módszert talált arra, hogyan lehet eltávolítani a szőrszálakat minimális fájdalom kíséretében, amit most örömmel meg is osztunk veletek!

Időzítsünk megfelelően

Két dolgot érdemes megfontolnunk, amikor kiválasztjuk a megfelelő időpontot a gyantázáshoz. Azt, hogy a szőrszálak megfelelő hosszúságúak-e, illetve, hogy a havi ciklusunk melyik részén járunk. Ha a szőrszálak túl rövidek, a gyanta nem tapad meg a felületükön, és csak a bőrünket fogjuk eltávolítani a szőrszálak kihúzása helyett. Továbbá a fájdalomküszöbünk közvetlenül a menstruáció után a legmagasabb (és közvetlenül előtte a legalacsonyabb), ezért mindig győződjünk meg róla, hogy a szőrtelenítési rutint ennek megfelelően időzítjük!

Készítsük fel magunkat

A gyanta nemcsak a szőrszálakat, de a bőr elhalt rétegeit is eltávolítja a gyantázott területen, ezért jó ötlet lehet a gyantázás előtti bőrradírozás  - csak ne legyen időben túl közel magához a szőrtelenítéshez. A legjobb, ha mintegy 24 órával a gyantázás előtt ejtjük meg. Mielőtt gyantázunk, érdemes egy jó meleg fürdőt vennünk, ami megnyitja a pórusokat és a szőrtüszőket. Mielőtt felvinnénk a gyantát, győződjünk meg róla, hogy bőrünk teljesen száraz, mivel a víz is befolyásolhatja, hogy a gyanta mennyire teljesíti jól a feladatot.

Tökéletesítsük a technikát

Nagyon fontos, hogy gyantázás közben se felejtsünk el lélegezni. A hirtelen, gyors levegővétel a fájdalomra adott természetes reakció, ezért jó, ha adunk egy végszót a saját testünknek! Húzzuk feszesre a bőrt, hogy a szőrszálak könnyedén távozhassanak, és vegyünk egy mély lélegzetet, miközben felvisszük a gyantát az adott területre. A Veet gyantacsíkok ún. Easy Strip fülekkel rendelkeznek, hogy a szőrtelenítés olyan gyors és egyszerű legyen, amennyire csak lehetséges. Tehát csak ragadjuk meg a fülecskét és húzzuk a szőr növekedésével ellentétes irányba, miközben kifújjuk a levegőt.

Figyeljünk önmagunkra

Gyantázás után a bőr érzékeny maradhat, ezért lehetőleg semmi olyat ne csináljunk, amivel tovább irritálhatjuk a gyantázott felületet, mint például a bőrradírozás. A gyanta ugyanis kiváló bőrradírként viselkedik, ezért nem kell még egyszer leradírozni a bőrünket! A kerülendők listájánál maradva, tartózkodjunk a melegtől és az erős dezodorok használatától is.

Alternatívaként kipróbálhatunk egy másik, kevésbé invazív szőrtelenítési megoldást, például a szőrtelenítő krémet. A krém a gyökerüknél fogva oldja fel a szőrszálakat, így egyszerűen lemoshatjuk őket a krémmel együtt. Az epiláló krém hatása ugyan nem olyan tartós, mint a gyantázásé, de azok számára, akik alacsony fájdalomküszöbbel rendelkeznek, jó alternatíva lehet.

Amennyiben tehát követjük a fenti lépéseket, testünk minimális kényelmetlenséggel megkapja mindazt, amit megérdemel!