Szőrtelenítés : Hogyan lehet tökéletes bikinivonalunk?

A nyári időszakkal a nyakunkon már az összes fürdőruha üzlet beraktározott az idei szezon csinos fürdőruháiból és mi mindannyian a tökéletes darabot keressük, amiben kényelmesen lazíthatunk a medence körül vagy amit a tengerben való megmártózáshoz viselhetünk.

A tökéletes bikinivel megtalálásával együtt - amiben jól nézünk ki és jól is érezzük magunkat - arról is meg kell győződnünk, hogy bikinivonalunk tökéletesen rendezett, sima és szőrtelen, mivel a szeméremszőrzet nyilvános mutogatása elvonhatja a figyelmet csábos fürdőruhánkról.

Persze foglalhatnánk egy időpontot a kozmetikushoz, aki megoldja helyettünk a szőrtelenítést, de mindez meglehetősen drága mulatság lenne. Lehet, hogy meglepődünk, milyen könnyű kozmetikai szalon minőségű eredményt elérni saját otthonunk kényelmében a Veet hideggyanta szalagok használatával, ami akár 28 napig tart. Ezen felül pedig még némi pénzt is spórolhatunk a fölösleges kozmetikai kiadásokon! Vessünk egy pillantást az alábbi útmutatóra és megtudhatjuk, hogyan lehetséges mindez.

Lépésről lépésre

Mielőtt belevágnánk, tanácsos ellenőrizni, hogy szőrszálaink legalább fél centiméter hosszúak-e, mert ha nem, lehetséges, hogy a gyanta nem képes megfelelően beleragadni a szőrszálakba[1]. Vegyünk egy gyors zuhanyt és használjunk gyengéd bőrradírt, hogy megszabadítsuk magunkat  minden kosztól és az elhalt hámsejtektől is, mielőtt gyantázni kezdenénk. A szőrtelenítés megkezdése előtt jó ötlet lehet hintőport alkalmazni a bőrön, így a gyanta csak a szőrszálakba ragad bele, és nem a bőrbe. Ez abban is segítségünkre lesz, hogy bőrünk felszívja a gyantázás után alkalmazott testápolót vagy olajat.

Majd keressünk egy kényelmes helyet a gyantázáshoz. Tegyünk egy törölközőt a földre vagy az ágyra, hogy megvédjük környezetünket az esetleges piszoktól és rendetlenségtől. Az egyik technika, hogy lefekszünk az ágy végébe, de talpunk a padlón marad, és egy párnával támasztjuk meg a fejünket, így jól láthatjuk, hogy mit csinálunk - kicsit nehéz lehet kivitelezni, de tartsunk kéznél egy tükröt, hogy annak segítségével a nehezebben látható területeket is szőrteleníteni tudjuk.

A hideggyanta szalagokat először fel kell melegíteni a kezeink között összedörzsölve. Majd egyesével tegyük rá őket a gyantázni kívánt területre és nyomjuk rá őket a szőrszálakra. Húzzuk feszesre a bőrt, ragadjuk meg a gyantacsíkot, majd gyorsan húzzuk le a szőrszálak növekedésének irányával ellentétesen.

Nem biztos, hogy a gyantázás elsőre eltávolítja az összes szőrszálat, de próbáljuk meg elkerülni, hogy ugyanazt a területet többször gyantázzuk[2]. A makacs szőrszálak egy csipesz segítségével is eltávolíthatók. Majd gyantázás után töröljük le a területet egy törlőkendővel, mely a Veet Használatra kész hideggyanta szalagok mellé van csomagolva.

Az extra gondoskodás érdekében alkalmazzunk aloe vera alapú gélt vagy krémet a gyantázott felületen, hogy segítsen megnyugtatni a bőrt és finoman radírozzuk le a gyantázott területet két nappal a szőrtelenítés után. Ez csökkenti a benőtt szőrszálak kockázatát[3].

És máris készen állunk! Most már magabiztosan élvezhetjük a napsütést a szép új fürdőruhánkban!