Szőrtelenítés : Gyantázás hideggyantával

Végre eljött az ideje, hogy bepakoljunk a bőröndbe és egy jól megérdemelt pihenésben legyen részünk a vízparton. A hosszú tél után muszáj kitörnünk a szürkeségből és felkapnunk élénk színű sortjainkat, valamint a kedvenc bikinit. Egy életre szóló kalandra indulnánk, amikor hirtelen rájövünk, hogy elfelejtettünk gyantázni! Ahelyett, hogy egy gyantával teli üveget, szövetcsíkokat és egy spatulát cipelnénk magunkkal, miért nem választunk hideggyanta szalagokat? Praktikus útitársak, hiszen minden, amire szükségünk van egy lehúzható szalag, amely előre felvitt gyantát tartalmaz. Vessünk hát egy gyors pillantást a hideggyantázásra. Miután elolvastuk a cikket, csodálkozni fogunk, eddig hogyan éltük túl a nyarat nélküle.

Hogyan használjuk a hideggyantát?

Készítsük elő a bőrünket, azaz radírozzuk le két nappal a gyantázás előtt egy bőrradír vagy egy luffaszivacs segítségével. A hideggyanta szalagok sokkal könnyebben rásimíthatók a bőrre, ha az sima. Miután megszáradt a bőrünk, határozottan nyomjuk rá a szalagot a szőr növekedési irányával megegyezően. Következő lépésben húzzuk feszesre a bőrt a szalag felett, mielőtt gyorsan és a szőrszálak növekedésével ellentétes irányba lehúznánk a szalagot. Addig ismételjük a folyamatot, amíg el nem távolítottuk az összes szőrszálat. Végül tisztítsuk le a felesleges gyantát egy törlőkendő vagy szappan és víz segítségével.

A hideggyanta előnyei

A hideggyantázás kényelmes módja lehet a gyantázásnak - különösen meleg időben. A gyantaszalagokat gyorsan és egyszerűen felhasználhatjuk, mert könnyedén belekapaszkodnak még a legapróbb szőrszálakba is és már néhány másodperc után eltávolíthatók. Ez a módszer kevésbé fájdalmas, mint a meleggyantázás, hiszen nem fenyeget annak veszélye, hogy megégetjük bőrünket a túlmelegített gyantával [1]. A hideggyantázás továbbá kevesebb rendetlenséggel járó módszer, mint a meleggyantázás, mivel a hideggyanta szalagok könnyedén eldobhatók. A hideggyanta szintén kiválóan alkalmas testünk kisebb és nehezen elérhető felületeinek gyantázására, mint például a bikinivonal. A szalagok elvághatók, ezáltal illeszkednek a test egy adott területére és ugyanaz a szalag annyiszor használható fel, míg el nem veszíti a fogását.

A hideggyanta hátrányai

A hideggyantázás gyakran ragadós maradékot hagy a bőrön az alkalmazása után. A hideggyanta szalagok első körben nem mindig a gyökerüknél fogva távolítják el a szőrszálakat, ezért néha újra kell alkalmazni őket [2]. Az ismételt használat kényelmetlen lehet, és amennyiben érzékeny a bőrünk, nagyobb valószínűséggel fordulhat elő bőrirritáció is [3]. Itt jöhet szóba a Veet Natural Inspiration gyantaszalag. A szalagokat speciálisan aloe verával készítették, mely hidratáló és bőrnyugtató tulajdonságairól ismert, továbbá a praktikus Easy Grip ™ fül segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a szőrszálakat a gyökerüknél fogva.    

Amint látjuk, a hideggyantázás csodákat tehet, ha szorít az idő, de sima és borostamentes bőrt szeretnénk. A szalagok használata olyannyira kényelmes, hogy még a repülőgépen is használhatnánk őket, ha elég bátrak vagyunk! A hideggyantázás a legkevesebb rendetlenséggel és kosszal járó opció a meleggyantázáshoz vagy a cukorgyantához képest. A gyantaszalagokat továbbá el is vághatjuk, hogy illeszkedjenek a test nehezebben megközelíthető részeihez. Szóval ne csináljunk nagy gondot a szőrtelenítésből és gyantázzunk hideggyanta segítségével, melyet a bőröndünk is boldogan üdvözöl majd!


[1] http://enlightenme.com/hair-removal-cream/

[2] https://www.everydayme.com.ph/beauty/skin-care/article/cold-wax-or-hot-wax-which-is-better-for-your-skin

[3] http://hairremoval.about.com/od/waxing/f/calm-waxing.htm