Szőrtelenítés : Felkészülés az újévi partyra

Nem számít, milyen időzónában élünk, a szilvesztert az ünneplés idejének tekintik szerte a világon; ami egyben megadja az alaphangot az elkövetkező évre is. Akár a kandalló mellett ücsörögtünk egész karácsonykor vagy partiról partira jártunk, érdemes időt szánni rá, hogy tetőtől talpig a lehető legjobban nézzünk ki, illetve jó formában érezzük magunkat a nagy visszaszámlálás idejére. Ez egyben lehetőség arra, hogy megmutassuk ragyogó bőrünket, amit eltakartunk a hosszú téli hónapok folyamán! Íme néhány praktikus szőrtelenítő tipp, hogy elkápráztathassuk szeretteinket az új ruhánkban, és megalapozzunk egy szépségápolási rutint az elkövetkező évre.

Hozzuk a legjobb formánkat...

Lehet, hogy már kiszemeltük a ruhát a nagy estére, de amennyiben a tél során takarók tengerébe burkolóztunk, lehet, hogy eljött az ideje, hogy egy alapos gyantázásban részesítsük lábainkat. Ebben az esetben elképzelhető, hogy némi extra előkészítés jó szolgálatot tehet nekünk. Először is pár nappal szilveszter éjszaka előtt szánjunk időt a szőrtelenítésre. Ez minimálisra csökkenti a gyantázás után esetlegesen fellépő bőrpírt.

Kezdjük azzal, hogy megmossuk a lábainkat forró vízben és gyengéd bőrradírt használunk - ez eltávolítja az elhalt bőrt, és elősegíti, hogy a gyanta beleragadjon a szőrszálakba. Bölcs dolog lehet az érzékeny bőrre kifejlesztett terméket választani, hogy megkönnyítsük a bőrünk számára a gyantázásra való visszaszoktatást. A Veet használatra kész hideggyanta szalagok érzékeny bőrre való termékkel könnyedén, profi módjára gyantázhatunk, továbbá olyan nyugtató összetevőket tartalmaz, mint a mandulaolaj, mely csillapítja az esetleges irritációt.[1]

Gyantázás után ügyeljünk arra, hogy alaposan hidratáljunk. Az elkövetkező pár napban reggel és este is krémezzük be a lábunkat, hogy szilveszter estére gyönyörű végeredményt kapjunk!

…és érezzük jól magunkat

Azt mondják, hogy az igazi szépség belülről fakad, és amikor eljön a nagy nap, azaz szilveszter éjszakája, a legtöbbet hozhatjuk ki az ünneplésből, ha előtte időt szakítunk önmagunk kényeztetésére. Miért nem indítjuk a napot pár óra extra alvással? Ha már amúgy is az újévi fogadalmakon jár az agyunk, miért nem iktatunk be pár óra egyedüllétet, hogy rendezhessük gondolatainkat egy finom bögre forró csokoládé társaságában? Néhány egyedül töltött óra után remek formában leszünk és tökéletesen készen állunk majd az előttünk álló éjszakára.

Az újévi fogadalmak ideje

Mindazokkal a bókokkal, amiket az éjszaka folyamán kapunk, érdemes megfontolnunk a szőrtelenítési rutin bevezetését az új évben is.

Íme néhány tipp, amit érdemes magunkkal vinnünk az új évbe is:

  • A nagyobb partik előtt jópár nappal érdemes megejteni a gyantázást, hogy a buli idejére megszűnjön a bőrpír.
  • Tegyük a bőrradírozást a zuhanyzás részévé, ezáltal jelentősen javul a gyantázás eredménye és minimalizáljuk a benőtt szőrszálakat.[2]
  • A kisebb extra kiegészítők, mint a jó minőségű csipesz vagy egy üveg hintőpor elengedhetetlenek ahhoz, hogy nagyszerű eredményt kapjunk. Vegyük számba a szőrtelenítő arzenálunkat - van valami, ami még hiányzik?
  • A testápoló hidratáltan tartja a bőrünket, így érdemes megmutatni erőfeszítéseink eredményét a nagyvilágnak. Tartsunk be a reggeli és esti nedvességpotló rituálét, és azonnal látjuk, mekkora különbség mutatkozik a bőr állagában.

A Szilveszter mindenekelőtt arról szól, hogy megadjuk az alaphangot az elkövetkező évhez. A ragyogóan sima lábak tudatában remélhetően egy nagy mosollyal az arcunkon táncolunk át az új évbe.


[1] http://oilhealthbenefits.com/almond-oil/

[2] http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/guide/ingrown-hair-causes-symptoms-treatment?page=2