Szőrtelenítés : Érzékeny területek

A szőrtelenítés fontos része mind a férfiak, mind a nők életének; például lábaink szőrtelenítése, hogy megmuthassuk őket az új rövidnadrágunkban, a szőrtelenné varázsolt bikinivonal a barátainkkal eltöltött strandolós nap miatt vagy a tökéletesen kozmetikázott szemöldök, mely szépen keretezi arcunkat.  

A kívánt eredmény érdekében az összes területen el kell távolítani a szőrt, de persze amelyik módszer jól működik a lábakon, nem lesz alkalmazható a sokkal kisebb felületű szemöldökökön. Ezért testünk egyes részei sokkal érzékenyebbek lehetnek, mint mások, emiatt nem alkalmazhatjuk mindenhol ugyanazt a technikát.

Szerencsére többféle különböző módszer létezik, melyet érzékeny bőrön is alkalmazhatunk, így egy kis utánajárással könnyedén kiválaszthatjuk, hogy mi működik legjobban az egyes területeken!

Bikinivonal

A bikinivonal sokunk számára érzékeny terület, de ez még nem ok arra, hogy feszegnünk kelljen a bikiniben. Egy szőrtelenítő krém a bikinivonalon ugyanolyan jól működhet, és még az eredménye is tovább tart, mint a borotválkozásé. A használati utasítást azonban mindig olvassuk el, továbbá javasolt a felhasználás előtt 24 órával tesztet végezni egy kisebb bőrfelületen, annak érdekében, hogy meggyőződjünk róla, bőrünk jól reagál a krémre.

Arc

Az arc szintén érzékeny terület, ha szőrtelenítésről van szó. Ugyanakkor léteznek különböző technikák, melyek jól alkalmazhatók ezen a területen is, mint például a csipeszelés, gyantázás és a cérnával való szőrtelenítés. Ezeknél a módszereknél pontosan kontrollálhatjuk, hogy melyik szőrszálat távolítjuk el. A csipeszelés még azt is lehetővé teszi, hogy egyszerre csak egy szőrszálat húzzunk ki, emellett viszonylag olcsó és könnyű megcsinálni önmagunknak is.

A cérnával való szőrtelenítés szintén nagyon népszerű, különösen a szemöldökök esetében. Ez a folyamat kizárja a krémekkel és zselékkel való érintkezést, melyek idegenek lehetnek a bőr számára; vagyis semmi más nem érinti a bőrt, csak a cérna, melyet eldobnak használat után[1]. Gyors és lényegretörő megoldás.

A gyantázás az arcon is alkalmazható, mivel a szőrszálak egészét távolítja el és a szőr sokkal lassabban nő vissza, azaz nem leszünk borostásak, és sokkal hosszabb távú az eredménye[2].

Lábak

Bár a lábak nem mindig érzékenyek, egyeseknek sokkal érzékenyebb a bőre, mint másoké. A gyantázás egy igen népszerű technika, amennyiben a lábakat szőrtelenítenénk, mivel az eredménye általában sokkal tovább tart, mint a borotválkozásé. Ha érzékeny a bőrünk, a Veet gyantacsíkok érzékeny bőrre speciálisan mandulaolajjal és E-vitaminnal lett kifejlesztve, melyek bőrápoló hatásukról ismertek[3]. A borotválkozás gyors és hatékony megoldás lehet, ugyanakkor egyben káros folyamat a már amúgy is érzékeny bőr számára. Ha a borotválkozás mellett döntünk, ügyeljünk arra, hogy durva vegyszerektől mentes krémet vagy gélt használjunk a bőr felületének síkosítására, hogy minimálisra csökkentsük a sérülések és vágások veszélyét.

Most már mindent tudunk a témáról, amit tudni kell. Egyes testrészek sokkal érzékenyebbek, mint más területek, illetve egyes emberek is érzékenyebbek, mint mások. Viszont a továbbiakban ez nem okozhat gondot nekünk! Csak válasszuk ki a megfelelő technikát minden egyes testrészhez, és rövid idő alatt máris szőrtelenek lehetünk!


[1] http://hairremoval.about.com/od/threading/a/threading101.htm

[2] http://healthlot.net/pros-and-cons-of-waxing-your-face/

[3] http://www.veet.co.uk/products/wax-strips/wax-strips/veet-easygrip-ready-to-use-wax-strips-sensitive-skin/