Blogger sztorik: Az én vasárnap esti esti rutinom

A munka világának buktatói, az iskolai tanulmányok és nyüzsgő társasági életünk mellett néha fontos, hogy találjunk a héten egy különleges alkalmat, amit a sajátunkénak nevezünk ki. Sok nő számára a vasárnap este a legtökéletesebb időpont, hogy feltöltődjön energiával a hétfői felfordulás előtt.

Mindegy, hogy pár óra extra alvásról, egy tetőtől talpig való nagygenerálról, vagy egy doboz fagyival kísért esti film megnézéséről van szó, mindannyiunknak szüksége van egy kis "én-időre". Megkértük néhány kedvenc életmód bloggerünket, hogy foglalják össze a vasárnap esti rutinjukat, és mondják el, hogy mitől frissülnek fel, illetve mi ad nekik új löketet az új hét kezdetéhez.

 

"Egy hosszú, fárasztó hét után a vasárnapot gyakran a teljes kikapcsolódásra fordítom. Ez általában azt jelenti, hogy sokáig alszom, könyvet olvasok és leülök meginni egy csésze teát. Mindez sokkal nyugodtabban történik, minthogy rutin váljon belőle. Az éjszaka érkeztével szeretem kicsit jobban felgyorsítani a dolgokat. Veszek egy gyors, ötperces zuhanyt, és leborotválom a lábaimat és hónaljamat, majd befekszem a kádba, amely remélhetőleg már megtelt vízzel.

A vasárnapok számomra inkább a gyors szépségápolásról szólnak, mintsem a bőrradírozásról. Ha leradírozom az arcom vasárnap este, hétfő reggel az esetek 80%-ában pattanással az orrom ébredek. Miután kiszállok a kádból és már teljesen szétázott a bőröm, hidratálni szoktam a testem egy shea vajat is tartalmazó hidratáló krémmel. Ezután pedig kihasználva a fürdőszobában felszálló gőzt, kiszedem a szemöldökömet és hagyom, hogy a gőz csökkentse a fájdalmat!

Minden második vagy harmadik héten gyantázni szoktam a felső ajkat Veet "Arcgyanta csíkok" segítségével, ami körülbelül egy percet vesz csak igénybe. Nyilvánvalónak hangzik, de a trükk abban áll, hogy feszesen tartsuk a bőrt, és ne habozzunk, amikor lehúzzuk a gyantacsíkot! Ha mégis így teszünk, akkor nem lesz olyan hatékony a szőrtelenítés, és érezni fogjuk a műveletet! Továbbá néhanapján kókuszolajat teszek a hajamra, és egy órán át vagy még tovább rajta hagyom, mielőtt leöblíteném. Befejezésül ki szoktam festeni a körmeimet és felteszek egy fiatalító arcmaszkot. "

Nasreen @ Lazy Obsessionbloggere

"A vasárnap esték a kényeztetésre lettek kitalálva. Úgy érzem, nagyon jó heti egy napot azzal tölteni, hogy utolérjem önmagam és minden szépségápolási trükköt bevetve újra jól nézzek ki és nagyszerűen érezzem magam a bőrömben. Kezdetnek felrakok egy arcmaszkot és mivel van néhány bőrhibám, szeretem az olyan arcmaszkokat, amik megtisztítják az eltömődött pórusokat, és megnyugtatják a bőrt.

Az arcmaszk használata után szoktam szőrteleníteni. Úgy érzem, ha hetente egyszer megcsinálom, akkor képes vagyok uralni a "szőr-helyzetet". Általában a lábaimmal kezdem, de mielőtt leszedem a szőrt, szeretem leradírozni a területet egy testradírral vagy egy hámlasztó kesztyűvel, ez segít megelőzni a benőtt szőrszálakat, és megelőzi a szőrtelenítés után kialakukó viszkető érzést. A szőrtelenítéshez Veet szőrtelenítő krémet lábakra és testre használok, ez nagyszerű megoldás, mivel jól működik az érzékeny bőr esetében is. Inkább a krémeket preferálom a borotválkozással szemben, mivel lelassítják a szőrszálak visszanövekedését.

Miután a lábam készek, a felső ajkamat veszem kezelésbe. Ezt a területet is leradírozom, majd Easy Strip füllel ellátott Veet használatra kész arcgyanta csíkokat használok, ebből is az érzékeny bőrre kifejlesztett formulát, mivel irritációra hajlamos a bőröm, de a Veet érzékeny bőrre kifejlesztett termékeitől még sosem volt semmilyen problémám.

Általában csak leborotválom a hónaljamat, elsősorban a gyorsasága miatt választom ezt a módszert és szeretem  azzal zárni a vasárnap estémet, hogy Netflix-et nézek, amin általában a The US Office ismétlései futnak, és amíg nagy nevetések közepette nézem Michael Scott-ot, kifestem a  körmeimet. Miután a körmeim megszáradtak, kézkrémet és testápolót kenek a lábaimra és a kezeimre, aztán ágyba bújok, ez az én tökéletes vasárnap esti rutinom. "

 Lauren @ Makeup By Lauren Mariebloggere

"A vasárnap esték igen fontosak a legtöbb szépségfanatikus számára. Persze, hiszen holnap hétfő lesz; visszamegyünk dolgozni, az iskolába, a főiskolára stb. Az egyetlen dolog, amivel jól kezdem a hetet, ha kényeztető szépségápolásban részesítem magam vasárnap esténként.

Teljes munkaidőben dolgozom, ezért szeretek elkészülni, és azt tapasztaltam, hogy a vasárnap esténként magamra fordított pár órácska valóban segít, hogy simábban induljon a hét (és abban is segít, hogy a lábaim sokkal simábbak legyenek!).

Az első dolog, amit szeretek megcsinálni, hogy friss ágyneműt húzok. Ennek abszolút fontosságához később fogok visszatérni....... továbbá nagyon szeretek zenét hallgatni, miközben önmagam kényeztetem. Mostanában Ed Sheeran és Carly Rae Jepsen a kedvenceim. De ne próbálj elítélni ezért. Szeretek még gyertyát gyújtani, lehetőleg karácsonyi illatú gyertyákat (Igen, akár egész évben!).

Minden vasárnap hosszú fürdőt veszek. Ez annyira nyugtató. Szeretem a természetes összetevőjű fürdőgolyókat. Nemcsak szépek (bár ez egy nagy plusz pontot jelent), de igazán jót tesznek bőrömnek is!

Miközben megeresztem a fürdővizet, lemosom a sminkem és megtisztítom az arcomat. Szeretek arcmaszkot is használni vasárnap esténként, mivel segít leküzdeni a makacs pattanásokat. Úgy érzem, ha vasárnap este annyira felkészítem a bőrömet, amennyire csak lehetséges, az egész hét sokkal könnyebb lesz és egy 8 órás munkaidő után már csak a smink lemosásával kell majd törődnöm!

Amíg folyatom a vizet a kádba, jó 15 percig csak várakozom a fürdőszobában, bele-belemerítve a lábam a vízbe, hogy lemérjem, a fürdővizem már elérte a megfelelően forró hőmérsékletet. Azt mondom magamnak, hogy a forró víz kitágítja a pórusokat, és lehetővé teszi, hogy a bőröm alaposabban megtisztuljon, de valójában csak lusta vagyok hideg vizet keverni a kádba. Fürdés közben testradírt és tusfürdőt használok. A szőrtelenítést  is azelőtt végzem el, hogy kilépnék a fürdőből, majd lezuhanyozom. Elég érzékeny a bőröm, ezért a lábaimon és a hónaljamon a Veet Szőrtelenítő Krém Érzékeny Bőrre - Aloe Verával és E-vitaminnal használom. Imádom ezt a krémet, dolgot, és soha nem okoz semmilyen irritációt sem. Körülbelül 6 percig hagyom a lábamon és a hónaljamon, majd lezuhanyozom és leöblítem. Mindig selymesen simák lesznek tőle a lábaim, ellentétben a borotválkozással, amikor már körülbelül két órával a művelet után borostásak lesznek a lábaim, ami nem túl vonzó!

Amíg zuhanyozok, megmosom a hajam korpásodás elleni samponnal, mivel hajlamos vagyok a súlyos korpásodásra (köszi apa!). Majd hidratáló kondicionálót használok! Mielőtt törölközővel megszárítanám a hajam, néhány csepp természetes olajat használok. A kedvenc hajolajaim azok, amik egy kis csipetnyi kókuszt is tartalmaznak - ezek valóban nagyon puhává és simává teszik a hajam.

Miután mindenhol tiszta vagyok és hidratált, hajszárítóval alaposan megszárítom a hajam és kisimítom, mivel minél kevesebbet kell reggel megcsinálnom, annál boldogabb vagyok. Majd kényelmes pizsamát (oké bevallom, hogy ez egy kezeslábas az esetek 90%-ában) és bolyhos zoknit húzok, és végül bemászom a frissen húzott ágyamba. A friss ágynemű és a hidratált, szőrtelen lábak abszolút megegyeznek a vasárnap esti boldogsággal."

Roseanne @ Rosie Posie Pudding and Pie bloggere

 

Köszönjük a bloggereknek a közreműködést! Neked mi az ideális vasárnap esti rutinod?

* Csak bizonyos országokban elérhető.