Szőrtelenítés : Beszéljünk a hónalj szőrzetről!

Nézzünk szembe a tényekkel, amikor a nem kívánt szőrzetről beszélgetünk másokkal, a láb olyan terület, amiről könnyedén és teljesen szabadon beszélünk, de tabunak tartjuk a test többi részének, például a hónaljaknak az említését. A közelmúltban a nemek egyenlőségéért tett lépések sok divat és közösségi média kampány középpontjává váltak, így nem csoda, hogy az olyan mozgalmak, mint a #freethenipple és #dyedpits trendeket szerte a világon követik.

Azonban a hónalj szőrzet még mindig olyan jelenség, amit sok nő nem igazán kedvel. Vessünk egy pillantást a hónalszőr növekedése mögött lévő tudományra, a változó hozzáállásra, és néhány nagyszerű szőrtelenítési opcióra azok számára, akik mégis inkább a simább megjelenést kedvelik.

A mögötte lévő tudomány

Az első kérdés, hogy miért is van hónalj szőrzetünk? Ha az interneten keresnénk rá a választ, számos olyan tényezőbe futhatunk bele, melynek befolyása volt a szőrzetünkre az idők során. A sok elmélet közül a tanulmányok például azt mutatják, hogy a hónalj szőrzet az idő múlásával segített csökkenteni a kar és a test közötti súrlódást, és szerepe volt a hőmérséklet szabályozásában. [1] Ahogy telt azonban az idő, és változott a divat, a sima hónalj trendje a nőiesség és az atlétika fogalmával kapcsolódott össze.

Érzékenység és szőrtelenítési módszerek

A hónalj érzékeny terület, ezért is kellene egy kicsit több odafigyelést mutatnunk, amikor kiválasztjuk a módszert, amivel eltávolítjuk a szőrt ezen területről. A borotválás a szőrtelenítés leggyakoribb formája, azonban, ha minden nap szőrmentes hónaljra vágyunk, nem a borotválkozás lesz a legjobb megoldás számunkra. A borotválkozással csak keresztülvágjuk a szőrszálakat, és rövid távú eredménye legfeljebb két napig tart. [2] Ezen felül a borotva ismételt használata irritációt okozhat.[3]

Egy másik rövid távú megoldás a szőrtelenítő krém, amit szintén fontolóra vehetünk. A Veet szőrtelenítő krém alkalmas az érzékeny bőrűek számára is, és a csomaghoz mellékelt görbe applikátor használatával tökéletesen felvihető a krém. Ugyanakkor először javasolt egy kisebb területen bőrtesztet végezni, hátha érzékenyek vagyunk a készítményre. A krém közvetlenül a bőr alatt oldja fel a szőrszálak fehérje szerkezetét, ezután csak egyszerűen le kell mosnunk őket a krémmel együtt. Bár az eredmény rövid távú, tovább tart, mint a borotválkozásé.

A gyantázás egyfajta epilálás, mely a gyökerüknél fogva távolítja el a szőrszálakat. A szőrszálak teljes eltávolítása azt jelenti, hogy akár négy héten át sima hónaljunk lehet. Jó opció a hónaljszőr eltávolításhoz a Veet Easy Wax elektromos gyantázó készlet használata, mely egy speciális alkatrészt tartalmaz a hónalj kanyargós körvonalainak lekövetéséhez. Azonban a szőrszálaknak bizonyos hosszúságúaknak kell lenniük, hogy a gyanta képes legyen beleragadni a szőrbe és rendesen eltávolítsa őket, ezért egy kicsit meg kell növesztenünk a szőrt, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a gyantázással.

Szeressük a hónaljunkat!

Míg a hónaljhoz való hozzáállás a szépség- és divat trendeknek megfelelően folyamatosan változik, a rendelkezésre álló szőrtelenítő termékek skálája szintén egyfolytában változóban van. Akár megnövesztjük, akár befestjük vagy pedig a sima hónaljat kedveljük, a legfontosabb dolog, hogy szeressük önmagunkat és a testünket. Nem számít, mit csinálunk, csak szeressük a hónaljunkat...


[1] http://www.todayifoundout.com/index.php/2014/06/still-pubic-armpit-hair/

[2] http://www.veet.co.uk/how-to-guides-articles/myths/

[3] http://fustany.com/en/beauty/skincare/pros-and-cons-of-shaving-body-hair