Szőrtelenítés : Bemutatkozik a Veet Silk and Fresh™ szőrtelenítő krém

Mindegy, hogy a lábunkon benőtt szőrszálról, egy megszelidítendő bozontos szemöldökről vagy egy szabálytalan bikinivonalról van szó, a szőrtelenítés minden szempontból fájdalmas dolog lehet.

Szerencsére sokféle módon megszabadulhatunk a nem kívánt szőrszálaktól; bár ami egyeseknek megfelel, másoknál esetleg nem működik. Vannak, akik a gyantát kedvelik, míg mások inkább szőrtelenítő krémet vagy borotvát használnak.

A szőrtelenítő krémek lebontják a szőrszálak szerkezetét, vagyis feloldják a keratin tartalmukat, ezáltal gyengítve őket. A szőrszálak így kihullanak a szőrtüszőből, és egyszerűen letörölhetjük őket a krémmel együtt[1], a csomagban található spatula segítségével. A krém nagyszerű opció, ha érzékenyebbek vagyunk az egyéb szőrtelenítési technikákkal járó fájdalomra, de ennek a megoldásnak is van hátulütője, méghozzá a vele járó kellemetlen illat.

A szőrtelenítő krémek a rossz illatukról  ismertek. Lesikálni a krémet a bőrünkről és nyitva hagyni az ablakot, hogy friss levegőhöz jussunk - mindez sokkal kevésbé vonzóvá teszi ezt a módszert.

A Veet most megoldotta ezt a problémát a szőrtelenítő krémek továbbfejlesztett formulája által. A Veet Silk & Fresh™ szőrtelenítő krémeket újabb technológiával készülnek, így nem nem rendelkeznek kellemetlen illattal, , ennek köszönhetően pedig sokkal kellemesebb élmény lesz a szőrtelenítés. Továbbá a krém aloe vera és E-vitamin tartalma hidratálja és puhán tartja a bőrt.

Finom illatával a Veet Silk & Fresh ™ szőrtelenítő krém nagyszerű, otthon alkalmazható szőrtelenítő opció, mivel szuper könnyű és gyors a használata! Mint a legtöbb szőrtelenítő krém esetében, egyszerűen csak vigyük fel a krémet a szőrteleníteni kívánt területre a csomagoláshoz mellékelt kis műanyag spatula segítségével, majd várjunk 5-10 percig, mielőtt letöröljük a bőrt egy nedves ruhával. Mindig figyelmesen olvassuk el az utasításokat, és végezzünk bőrtesztet a krém használata előtt, hogy elkerüljük az esetleges allergiás reakciót!

Ettől eltekintve, a krém használatának egy sor előnye is van. Először is, az eredmény kicsit tovább tart, mint a borotválkozásé, mivel a krém a bőr felszíne alatt oldja fel a szőrszálakat[2]. A krém egy teljesen fájdalommentes, mégis hatásos eljárás, mivel nem rejti magában a borotvapengétől származó vágások, illetve a gyantázás során érzett fájdalom kockázatát, így nagyszerű lehetőség azok számára, akik kisebb fájdalomküszöbbel rendelkeznek és tökéletes az olyan érzékeny területeken, mint a hónaljak.

Vagyis nagyszerű technika a hónalj és egyéb olyan területek szőrtelenítéséhez, melyek nem egyenletesek, mivel a krémet testünk minden egyes hajlatára fel tudjuk vinni és ezután már csak hagynunk kell, hogy feloldja a szőrszálakat. Miután a krém megtette dolgát és letöröljük a testünkről, egyben hámlasztjuk is a bőrt, ezzel eltávolítjuk a bőr felszínén található elhalt hámsejteket, így bőrünk még ragyogóbbá válik!

Mindezen előnyök, illetve a, friss illattal megspékelt formula miatt érdemes kipróbálnunk a szőrtelenítő krémet, hogy megtapasztalhassuk az önmagáért beszélő végeredményt.


[1] http://hairremoval.about.com/od/depilatories/a/Depilatory-101.htm

[2] http://www.veet.co.uk/how-to-guides-articles/discover-veet-cream/