Szőrtelenítés : Az első szőrtelenítésem!

A legtöbbünknek valószínűleg vannak emlékei az első szőrtelenítésről; akár az első finom szőrszálakat vettük észre a lábakon, vagy az elburjánzó szemöldököt próbáltuk megszelidíteni, vagy az első bikinivonal gyanta előtti idegesség.

Megkértük néhány kedvenc életmód bloggerünket, hogy meséljenek a legkorábbi szőrtelenítési emlékeikről, az első alkalommal járó jó és rossz dolgokról, és azokról a tanácsokról, melyeket az azóta eltelt időszakban kaptak. Élvezzük hát a nosztalgiázást!

"Az első iskolai táncom a következő napra esett. Azelőtt soha nem vettem észre, hogy bozontos lenne a szemöldököm, de most elkerekedő szemekkel hallgattam, amint az osztálytársaim a fontos esemény előtt bevetett őrült szépségápolási megoldásokról beszélgetnek. Könyörögtem anyukámnak, hogy foglaljon egy délutáni időpontot a kozmetikába szemöldök gyantázáshoz. Tizenhat éves voltam.

Ó, jaj, mennyi könnyel és mennyi fájdalommal járt a beavatkozás! Gyorsan rájöttem, hogy egy nagy gyerek vagyok, ha gyantázásra kerül sor. Szerencsére gyorsan vége lett és a szegény kozmetikus nagyon türelmes volt az állandó mocorgásom ellenére!

A végén a szemöldököm fantasztikusan nézett ki. Tökéletesen formázott, kicsit szelídebb volt, és egyáltalán nem bozontos. Hűha, mindig ilyen kék volt a szemem?! Szuper önbizalmam lett tőle és az arcomra egy teljesen új keletű elismeréssel néztem. Azóta is szeretem a gyantázás utáni első pillantást a tükörben, amikor nyugtázhatom, hogy milyen jól nézek ki! "

Eileen @ Crooked Flight bloggere

"Elég szórakoztató visszatekinteni a tizenegy éves önmagamra. Izgatottan vártam, hogy megjelenjenek az első szőrszálak a lábamon vagy a hónom alatt. Miért voltam olyan türelmetlen? Csak szerettem volna felnőtté válni, és nekem a lábam borotválása jelentette ennek az állapotnak az elérését. Most, hogy minden értelemben felnőtt és "érett" vagyok, ha bármit is mondhatnék fiatalabb kori önmagamnak, egész biztosan az lenne, hogy "ne légy türelmetlen", és "ne kezdj borotválkozni egészen addig, amíg ténylegesen nincs szükséged rá". Mint az élet annyi más dolga esetén, az a pillanat, amikor gyantázni vagy borotválkozni kezdünk, itt is egyenlő azzal a perccel, amikor egy életre elkötelezzük magukat.

Amikor eljön az ideje, fontos, hogy tudjuk, hogyan kell helyesen szőrteleníteni. Engem egész fiatal koromban megtanítottak rá, és ugyanazokat a tippeket követem ma is. Hadd osszam meg veletek ezeket a trükköket. Fiatal hölgynek lenni elég kemény dolog, ezért remélem, hogy az áhított szőrtelenség elérése egy kicsit könnyebb lesz az általam adott szőrtelenítő tippek segítségével.

  • Az első dolog, hogy rendszeresen radírozzuk le a bőrt az egész testünkön, mert így a bőrünk sokkal simább lesz, és ennek eredményeként a szőrtelenítés is egyszerűbb lesz vagy sokkal alaposabban le tudjuk borotválni magunkat, ha ezt a szőrtelenítési módszert választanánk. Továbbá frissnek tűnik tőle a bőr és ha önbarnítót használunk, a jövőben még jobban fogunk kinézni.
  • Amikor arról döntünk, hogy a szőrtelenítés melyik formáját próbáljuk ki első alkalommal, azt tanácsolnám, hogy csak a lábakat és a hónaljat borotváljuk. Minden más testrészen a gyanta vagy szőrtelenítő krém használatát javasolnám.
  • A lábak és a hónalj borotválása gyerekjáték és ha fürdés vagy zuhanyozás közben végezzük el, gondoskodunk róla, hogy a terület nedves és meleg legyen. Soha ne borotváljuk le szárazon a testrészeket, mivel megvághatjuk magunkat. Ugyanolyan fontos, hogy borotvahabot vagy gélt használjunk, így a lábaink istenien simák lesznek utána.
  • Azonban sohasem ajánlanám, hogy az arc bármely részét leborotváljuk. Mindannyiunk arcán előfordulhatnak csúnya szőrszálak, különösen az ajkak felett és az arcunk oldalán. Ne szégyelljük magunkat, mert nincs okunk rá. A kisméretű gyantacsíkok gyorsan és egyszerűen megszabadítanak ezen szőrszálaktól. Jómagam és az anyukám a Veet használatra kész hideggyanta szalagok arcra terméket használjuk évek óta, és úgy találjuk, hogy igen hatásosak.
  • Először csak a kisebb területek gyantázásával kezdjük, mint a felső ajak, ez nagyszerű módja annak, hogy kialakítsunk egyfajta gyantázás elleni toleranciát. Számomra a lábak és a bikinivonal gyantázása az emberek tinédzser kora közepétől, illetve késő tizenéves korban elképzelhető és nem hamarabb.
  • Amikor a szemöldököt szeretnénk formázni, engedjük, hogy első alkalommal egy szakmabeli tegye meg helyettünk. A szemöldök formája túl fontos ahhoz, hogy hosszú időre elrontsuk a kinézetét.
  • A legfontosabb dolog amire emlékeznünk kell, hogy a szőrtelenítésnek örömteli eseménynek kell lennie, vagyis ne jelentsen nyűgöt. Tehát próbáljunk meg lazítani és élvezni kísérletezést. Ez mind része a nővé válási folyamatnak, úgyhogy fogadjuk örömmel.

Köszönöm, hogy időt szántatok arra, hogy elolvassátok a posztomat. "

Anita @ www.adorn.ie bloggere

"A ’Clare with a Hair’ blogomat nemcsak azért neveztem el így, mert derékig érő hajam van, de azért is, mert nagyon szőrös vagyok mindenhol, és már egészen fiatal koromban kifejezetten szőrös volt a lábam.

Az anyukám mindig Veet szőrtelenítő krémeket használt, és egész életemben az orrom előtt voltak a fürdőszoba polcon. Millió alkalommal olvastam el a dobozok hátulját, és mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lenne, ha szőrtelen lábaim lennének - az anyukám nagyszerűen nézett ki, míg az én lábaim olyanok voltak, hogy egy hajkefét kellett volna használnom a rakoncátlan szőrszálak rendbehozatalához!

Ezért az egyik reggel úgy döntöttem, hogy saját magam is kipróbálom ezt a csodálatos krémet. Kicsit féltem tőle, féltem, hogy mi történik, ha nem a megfelelő ideig hagyom fent a krémet; és féltem, hogy mit mondana az anyukám. Azonban a selymes lábak utáni vágy túl erős volt, így a félelmeket félretéve megcsináltam! A krémet a dobozon található használati utasításoknak megfelelően alkalmaztam, kivártam a javasolt időt, használtam a mellékelt spatulát, majd eltávolítottam a Veet krémet, hogy felfedje a sápadt, de szupersima lábaimat.

Iszonyatosan boldognak éreztem magamat. Csak 13 éves voltam, nyár volt, és most már képes voltam felvenni az összes csodálatos ruhadarabot, ami a szekrényemben lapult, de a Veet krémmel elvégzett első szőrtelenítés előtt nem tudtam őket hordani.

20 évvel később még mindig a Veet a kedvenc márkám, könnyen használható, és az illata az évek során jelentősen javult. Tökéletes szőrtelenítési opció, mivel nincs rá szükségem, hogy időpontot foglaljak a kozmetikába, ha az utolsó pillanatban becsúszik egy fontos esemény, neves dátum, vagy bármi más. "

Clare @ Clare with the Hair bloggere

Amint belépünk a kamaszkorba és a testünk megváltozik, fontos, hogy ne siessük el a döntést, amikor egy új szőrtelenítési módszert szeretnénk kipróbálni. Reméljük, hogy élveztétek ezeket a tippeket és a hozzájuk tartozó sztorikat, és gondoltok arra a néhány jó tanácsra, amit egyszer továbbadhattok mások okulására.