Szőrtelenítés : Alternatív szőrtelenítési okok

Sokan a kinézetük miatt döntenek úgy, hogy eltávolítják testszőrzetüket, de más egyéb oka is lehet a szőrtelenítésnek, azon túl, hogy jól nézzünk ki bikiniben! A különböző szőrtelenítési divatok jönnek és mennek, de néhány dolog mindig állandó marad, ezért vessünk pillantást az egyéb érvekre, amik a szőrtelenítés mellett szólnak.

Higiénia

Míg a testszőrzet eltávolítása után nem izzadunk kevésbé, a problémát okozó testszagot eltűntethetjük. Az izzadsághoz társított szagot a baktériumok által lebontott zsírok és fehérjék okozzák. Mivel a szőrszálak porózusak, felszívják az izzadságot, a baktériumokkal és a szagokkal együtt! Tehát, ha eltávolítjuk a szőrt, magát az izzadást még nem akadályozzuk meg, azt viszont megakadályozhatjuk, hogy mindenhol baktériumok telepedjenek meg, melyek végül testszagot okoznak.

Érzetek

Vannak, akik sokkal jobban érzik magukat szőrtelenül. Ez vonatkozhat a bőr bőrrel való érintkezésére vagy szimplán arra, amit ruháink viselése közben érzünk, és ez gyakran súlyosbodhat is, ha a szőr nagyon rövid és borostás. Ezért gyakran úgy harcolunk ezen érzések ellen, hogy leborotváljuk a makacs szőrszálakat, de ezzel csak újraindítjuk a ciklust! A gyantázás a gyökerüknél fogva távolítja el a szőrszálakat, ahelyett, hogy levágná őket a bőr felszíne felett, így nemcsak hosszabb ideig maradunk szőrtelenek, hanem idővel finomabb, lágyabb és kevesebb szőrszál nő vissza.

Sport

A sportemberek gyakran döntenek úgy, hogy a jobb teljesítmény érdekében eltávolítják testszőrzetüket. Ennek több oka is lehet, beleértve a kényelmet, mivel többnyire bőrre feszülő lycra ruhát hordanak vagy a levegő és a víz okozta légellenállást és ellenállást, melyet ezáltal csökkenteni szeretnének. Elég furcsának tűnhet, hogy néhány szőrszál ekkora különbséget okoz, de közismerten segíthet megnyerni vagy elveszíteni a versenyt!

Bármi legyen is az oka, ha úgy döntünk, hogy eltávolítjuk testünkről a szőrt, fontos, hogy a megfelelő módszert válasszuk, legyen szó gyantázásról, szőrtelenítő krémekről vagy egyéb tartós megoldásról.

Tehát akár higiéniai, akár kényelmi oka van a szőrtelenítésnek vagy a kinézetünk miatt döntenénk a szőr eltávolítása mellett, a Veet mindig talál számunkra megoldást.