Ajándék önmagunknak: ápoljuk bőrünket idén Karácsonykor

A karácsonyi rohanással a nyakunkban, fontos, hogy időt szakítsunk önmagukra - és legyünk őszinték, ki engedhet meg magának egy teljes spa hétvégét ebben az időszakban?

Íme néhány tipp, hogyan szakítsunk időt önmagunkra és hogyan kényeztessük magunkat saját otthonunk kényelmében. Bízzunk a Veet-ben - testünk (és lelkünk) is meghálálja majd a gondoskodást.

  • Készítsük el a saját hajpakolásunkat

Különböző típusú hajpakolások közül választhatunk, de vegyük figyelembe, hogy máris itt a Karácsony és próbáljuk ki ezt az ünnepi fahéjas verziót, hogy karácsonyi hangulatba hozzuk magunkat:

Tegyünk fél csésze mézet, fél csésze olívaolajat és két evőkanál fahéjat egy tálba. Addig keverjük a hozzávalókat, amíg egy sűrű és sima masszát nem kapunk. Alkalmazzuk a pakolást nedves hajon, tekerjük fóliába a hajunkat és hagyjuk dolgozni pár órán keresztül a karácsonyi csodaszert, ha van rá időnk[1].

Ezután öblítsük le a pakolást meleg vízzel, majd mossunk hajat a szokásos módon. Végül pedig öröljünk az egészségesebb, finomabb és fényesebb lokniknak!

  • Manikűrözzünk

Kezdjük a régi körömlakk eltávolításával. Sose vakarjuk le...

Vágjuk a kívánt hosszúságúra a körmöket, majd egy körömreszelővel reszeljük őket simára, ügyelve arra, hogy minden alkalommal ugyanabban az irányba használjuk a reszelőt.

Áztassuk a kezünket langyos szappanos meleg vízbe öt percig. Ezt követően masszírozzuk be a körömágy olajat, és hagyjuk megszáradni.

Polírozzunk szükség szerint! Ha szeretnénk körmeinket egészségesen tartani, körömfestés előtt mindig tegyünk fel egy alapréteget és egy fedőréteggel fejezzük be a műveletet a töredezett lakk elkerülése miatt...

  • Igyunk mentával és citrommal ízesített vizet

A jelenlegi legnagyob trend az Instagramon az ízesített víz. A citrom és menta ízesítésű víz nemcsak nagyon finom, de frissé varázsol minket, és utána egyből készen állunk az egyhetes ünneplésre.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy hozzáadunk fél citromot és három mentalevelet 2,5 dl vízhez és máris megvagyunk!

  • Kényeztessük magunkat gyantázással

Semmi sem rosszabb, mintha feladnánk az önmagunk kényeztetésére szánt időt, majd szinte azonnal felismernénk, hogy lábaink gyantázás után kiáltanak.

Győződjünk meg róla, hogy bőrünk az új évben is sima és puha érzést nyújt majd, azáltal, hogy leradírozzuk. Ez eltávolítja a bőr felszínén található elhalt hámsejteket, és biztosítja, hogy gyantázásnál a lehető legjobb eredményt kapjuk.

  • Vegyünk habfürdőt

Hogyan is lehetne részünk egy teljes körű kényeztetésben anélkül, hogy fürdőt vennénk?

Ebben az évben szánjunk időt önmagukra, hogy elégedetten várjuk, hogy beköszöntsön a káosz Karácsony reggelén.