Szőrtelenítés : A Veet Natural Inspirations termékcsalád előnyei

Miután lábainkat egész télen nadrágba és harisnyába rejtettük, amikor végre kisüt a nap, jó érzés a bőrünkön érezni a napfény melegét és magabiztosnak érezni magunkat.

Minden valószínűséggel sima lábakkal szeretnénk megjelenni új nyári ruhánkban a nyilvánosság előtt vagy eltávolítanánk a bikinivonalunkról a nem kívánt szőrszálakat, mielőtt strandra megyünk. Amennyiben nagy rohanásban vagyunk, igazán csábító gondolat lehet a borotvához nyúlni - olcsó és egyszerű csináld magad opció és bár gyors megoldást kínál, létezik néhány árnyoldala is ennek a módszernek.

Először is, a borotva csak a bőr felszíne felett vágja el a szőrszálakat, emiatt a hőn áhított simaság csak rövid életű lesz, mielőtt a szőrszálak újra kinőnének és az egészet előlről kezdhetjük. A borotválkozás továbbá azt eredményezi, hogy a visszanőtt szőrszálaknak tompa végük lesz, így a visszanőtt szőrszálak azt az illúziót adják, mintha vastagabbak és élesebbek lennének, mint a borotválkozás előtt[1]. Továbbá fennáll a borotválkozás utáni égető érzés vagy vágások veszélye is, különösen akkor, ha rohanásban vagyunk.

A gyantaszalagok használata több időt igényelhet, de hosszú távon sokkal hatékonyabb, mert a gyökerüknél fogva húzza ki a szőrszálakat, így azok sokkal később fognak visszanőni és vékonyabbak lesznek, mint korábban. A gyantázás a legtöbb testrészen alkalmazható szőrtelenítő módszer, legyen szó a lábak, hónalj, bikinivonal vagy akár az arcunk szőrtelenítéséről, mivel különböző formájú és méretű gyantaszalagok léteznek! A hideggyanta szalagok otthon is könnyedén használhatók és segítségükkel képesek leszünk gyorsan eltávolítani a szőrt nagyobb területekről. Továbbá kevés rendetlenséget okoznak, mivel a szalagok már eleve gyantázottak.

Ha sem borotválás, sem a gyantázás nem a mi műfajunk, fontoljuk meg a szőrtelenítő krém használatát, mely a leginkább fájdalommentes módszer ezek közül! A krémet a szőrtelenítendő területre kell felvinni, mely ezután feloldja a szőrszálak keratin fehérje szerkezetét és zselészerű anyaggá alakítja őket, ami könnyen lemosható a bőrről[2]. Ez a módszer önműködő, így ha felkentünk a krémet, akár más dolgokkal is foglalkozhatunk, mint például a fogmosás, míg el nem jön az ideje, hogy lemossuk a krémet!

A Veet Natural Inspirations termékcsalád egyaránt tartalmaz hideggyanta szalagokat (mely akár 28 napig tartó selymes simaságot nyújtanak) és szőrtelenítő krémet. A gyantaszalagok 90%-ban természetes eredetű összetevőkkel készülnek, fenyőfából nyert gyantát és hűsítő hatású, természetes Aloe Verát tartalmaznak, mely hidratáló tulajdonságairól ismert. A fenti összetevők segítenek, hogy bőrünket tápláltnak, hidratáltnak és tapinthatóan puhának érezzük gyantázás után. A krémeknek pedig friss illata van és szőlőmag-olajat tartalmaznak, mely szintén bőrpuhító hatásáról ismert.

Tehát, ha idáig még nem tettük meg, miért ne próbálnánk ki valami újat a következő szőrtelenítés során?


[1] http://stylecaster.com/beauty/hair-removal-101/

[2] http://www.veet.com.au/how-to-guides-articles/what-are-depilatory-creams-and-how-do-they-work/