Szőrtelenítés : A vastagabb szőrszálak eltávolítása

Sok nő egy vagyont fizetne, hogy dús sörénnyel rendelkezhessen. De amikor a testszőrzetről van szó, az  már egy teljesen másik történet. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért vagyunk mindannyian különbözőek, és megismertetünk néhány szőrtelenítési megoldást, mely a gyökerénél fogva kezeli a problémát.

A gyakori aggodalom

Az első dolog, amit tudnunk kell, hogy a vastagabb, sötétebb szőrzet igen gyakori jelenség, még nők esetében is. Mint sok más fizikai tulajdonság, az öröklődés és az etnika szintén szerepet játszhatnak a testszőrzet színében és vastagságában[1]. A testszőrzet természete szintén befolyásolt a hormonszint által, ami különbségeket okozhat férfiak és nők, valamint az egyik ember és a másik ember között[2].

A rövidtávú megoldás

Ha kellemetlenül érint minket a vastag szőrzet megjelenése, még a gyors megoldások, mint a borotválkozás és a szőrtelenítő krémek is hatékony rövid távú eredményt nyújtanak. Mindkét módszert könnyedén beépíthetjük mindennapos tisztálkodási rutinunkba, akár zuhanyozás közben is. Azonban a vastagabb testszőrzet természete miatt a szőrtelenítő krémek használata lehet az ideálisabb megoldás. Mivel a borotválkozás közvetlenül elvágja a sűrű szőrszálakat, az újranőtt szőr meglehetősen durva és töredezett lehet. A szőrtelenítő krémek ugyanakkor csak a bőr felszínén oldják fel a szőrszálakat, így még a legvastagabb szőrszálaknak is sima marad a vége, és az újranövő szőrszálak hosszabb ideig maradnak kevésbé láthatóak[3].

Hozzáférés a gyökerekhez

Másnaponta a szőrtelenítés miatt aggódni nem mindenki számára ideális helyzet. Ezért ez esetben érdemes lehet a gyantázást választani, mely ugyanolyan eredményes a sűrű szőrzet, mint a finomabb szőrszálak esetében, és akár négy héten át tartó eredményt biztosít. Mivel azonban a sűrűbb, vastagabb szőrzet mélyebben gyökerezik a bőrben, a gyantázás sokkal fájdalmasabb lehet, ha nem megfelelően végezzük el[4]. Jó hír, hogy sokat tehetünk annak érdekében, hogy a gyantázás olyan fájdalommentes legyen, amennyire csak lehetséges. A meleggyanta kissé megnyitja a bőr pórusait, így a szőrzet eltávolítása kevésbé fájdalmas, mint a hideggyanta módszerek esetében[5]. A bőrradírozás és némi hintőpor segíthet abban, hogy a gyanta erősen beleragadjon az egyes szőrszálakba, elkerülve az elhalt hámréteget. Az is nagyon fontos, hogy feszesen tartsuk a bőrt, miközben eltávolítjuk a gyantát, ügyelve arra, hogy a növekedés irányával ellentétesen dolgozzunk.

A nem kívánt szőrzet megszelídítése számos ember szépségápolási rutinjának része, viszont amikor a vastagabb szőrszálak eltávolításáról van szó, sajnálatos módon igen kínos szépségápolási kihívássá válhat. Szerencsére manapság számos megoldás létezik e gyakori szépséghiba ellen.