Télen is ugyanazt a rutint követed, mint nyáron?

Az éjszakák meghosszabbodtak, az órát visszaállítottuk és a nyári ruhákat is eltettük már. Most a pulóverek, hosszú ujjú pulcsik, vastag harisnyák és termónadrágok időszakát éljük. A tél idejére sok-sok rétegbe csomagoljuk testünket, ezért csábítóan hangzik, hogy kihagyjuk a szépség- és bőrápolást. Ennek akadnak ugyan előnyei, de számos árnyoldala is van. Vessünk hát egy pillantást a téli bunda előnyeire és hátrányaira!

Télen is gyantázzak?

ÉRVEK ELLENÉRVEK

Pénzt spórolhatunk, ha nem megyünk gyantáztatni a kozmetikába.

A gyantázás ledörzsöli és segít megújítani a bőr lemezkéit,  melyek száraz bőrt okozhatnak.

Kis szünetet tartanánk, hogy ne kelljen megint átélnünk a gyantázás kellemetlen élményét.

Nem kísért meg minket a borotválkozás, hogy gyorsan  megszabaduljunk a szőröktől, visszafordítva minden előnyt,  amit a gyantázás nyújthat.

A szőr melegen tart!

A bőrünk gyönyörű és bársonyos marad melynek elérésén  olyan keményen dolgoztunk a nyáron.

 

Mindig készen állunk arra, hogy felvegyük a kis feketét  bármilyen téli partyra!

 

Tehát télen sem kell elkerülnünk a gyantázást, mivel van néhány gyors és egyszerű megoldás, ami karban tart. Ahelyett, hogy a kozmetikába rohannánk, a Veet gyantaszalagokkal és az Easy Wax meleggyanta készlettel kiváló minőségű eredményt kapunk otthon is. A rendszeres téli szőrtelenítés miatt a szőrszálak finomabbak és vékonyabbak maradnak, így amikor eljön az ideje, bátran megmutathatjuk lábainkat és hónaljunkat. Télen a száraz bőr a legnagyobb probléma, melyet az emberek kétségbeesetten próbálnak hidratálni. Tény azonban, hogy a hidratálót gyakran elhalt bőrre és eltömődött pórusokra pocsékoljuk el. A gyantázás segít megújítani az elhalt hámsejteket, és leradírozza a bőrt, így amikor hidratálunk, a krém pontosan oda kerül, ahol éppen szükség van rá.

A gyantázás télen kissé fájdalmasabbnak tűnik, mert a hideg összehúzza a testet egészen a szőrtüszőkig. Mivel a szőrszálak ezekbe kapaszkodnak szorosan, fájdalmas lehet, amikor kihúzzuk őket.

Ennek leküzdésére a legjobb, ha megmossuk vagy megfürdetjük a gyantázandó területet meleg vízben. Ez segít ellazítani a bőrt és megnyitja a pórusokat, mely jelentősen csökkentheti a fájdalmat és a gyantázás alatti diszkomfort érzetet, de emlékezzünk rá, hogy a gyantázandó területnek tökéletesen száraznak kell lennie, mielőtt bármibe belefognánk.

Vagyis ezen a télen ne függesszük fel a szőrtelenítési rutint, hanem használjuk ki az előnyeit, csakúgy, mint az év többi időszakában, egészen az év utolsó napjáig, Szilveszteri nagy partiig.