Szőrtelenítési útmutató kezdőknek

A szőrtelenítés gyakran szó szerint fájdalmas lehet és legalább annyi módja létezik, mint ahány eltávolítandó szőrszálunk van. A módszerek a következő három kategóriába sorolhatók: használhatunk borotvát, szőrtelenítő krémet vagy gyantát. Ezek közül az a legjobb szőrtelenítési módszer, amelyik a legjobban illik hozzánk, hiszen mindannyian mások vagyunk, ezért különböző bőrápolási és epiláló megoldásokra van szükségünk. A Veet az alábbiakban bemutatja a különféle módszereket és segít eldönteni, melyik eljárás a legjobb számunkra.

Borotválkozás

A szőrtelenítés legnépszerűbb formája. A borotválás az epilálás egyik fajtája (szőr eltávolítása a bőr felett), melynek keretében egy éles pengét húzunk végig a szőrtelenítendő területen, hogy eltávolítsuk a szőrszálakat, méghozzá olyan közel a gyökerükhöz, amennyire csak lehetséges. Ha bármilyen éles tárgyat húzunk végig a bőr felületén, kisebb vágásokat és horzsolásokat okozhatunk magunknak - még akkor is, ha nem látjuk őket -, így a gyakran borotvált területek fájdalmassá válnak vagy akár égő, viszkető pöttyöket, az úgynevezett "borotválkozás után viszketést" is megjelenhet.

Epiláló krémek

A szőrtelenítő krém viszonylag új találmánynak tűnhet, de a női társadalomnak már több, mint 5000 éve is különböző változatai álltak rendelkezésére. Az első krémek olyan kellemetlen összetevőkből álltak, mint az oltatlan mész és az arzén, de szerencsére a szőrtelenítő technológia és a bőrápolás hosszú utat tett meg azóta! A Veet szőrtelenítő krémek közvetlenül a bőr alatt oldják fel a szőrt, így egyszerűen elszakítják a szálakat. Ezzel a módszerrel akár négy napig is borostamentes marad a bőr, mely jóval hosszabb idő a borotválkozásnál és a szőr idővel finomabban nő vissza, ezért hosszabb ideig simábbnak érezhetjük bőrünket.

Gyantázás

A gyantázás a másik olyan módszer, mely sokkal régebbi eljárás, mint azt sejtettük volna, hiszen már a régi egyiptomiak is gyakorolták, akik cukor és citrom keverékét használták, hogy ragacsos, de merev és képlékeny anyagot hozzanak létre a szőrtelenítéshez. A gyantázás egyfajta epilálás, vagyis a szőröket a gyökerüknél fogva távolítjuk el. Ezzel a fajta szőrtelenítéssel a szőr sokkal lassabban nő vissza, és akár négy hétig is élvezhetjük a bársonyosan sima bőrt.

Néhány módszer ugyan kényelmesebbnek tűnhet első pillantásra, de a gyakorlatban annyit tesz, hogy sokkal gyakrabban szükség lehet az alkalmazására és akár bőrirritációt is okozhat. Mint minden esetben, itt is fontos, hogy felkutassuk, majd ezt követően némi próbálgatással rájöjjünk, melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb termék. Bármilyen módszert választanánk, a jövőben nincs okunk arra, hogy bőrünk ne legyen gyönyörűen puha és bársonyos akár hosszú hetekig.