Mit tegyünk a kínos arcszőrzettel?

Az emberi test egy komplex mechanizmus, mely hihetetlenül bonyolult felépítésű. Ha a számtalan vegyi anyag és hormon, mely fenntartja a szervezet ’status quo’ (fennálló) állapotát, bármilyen okból kifolyólag nem jól működik, mellékhatásként megjelenthet testünkön és arcunkon a nem kívánt szőr. Ez a jelenség már a születésünktől fogva hatással lehet ránk, de a pubertás után vagy bármely életkorban is bekövetkezhet a szervezetben történő változások miatt. Ha az arcon lévő szőr pelyhes, többnyire figyelmen kívül lehet hagyni, de általában sokkal sötétebbre és durvábbra nő, mint a hajunk. Az arc két fő területe, melyen különösen zavaró lehet, ha szőrt találunk, a szemek feletti és a száj körüli rész. Azonban van néhány igen egyszerű lépés, amit megtehetünk, hogy minimalizáljuk ezen szőrszálak megjelenését. A legfontosabb dolog, hogy soha ne használjunk borotvát az arcon, mert a szőrszálak durvábban és még láthatóbban nőnek vissza, és a borosta bizony csak a férfiaknak áll jól, nem nekünk.

Száj körüli rész: A felső ajkak

Minden nőnek szőrös a felső ajka, de egyeseknél ez a szőr valamiért vastagabb és sötétebb, mint a többieké. Ezen az érzékeny helyen jobb, ha a Veet Hideg gyantaszalagok arcra termékét használjuk. Először teszteljük egy kis helyen, például a lábakon, hogy meggyőződjünk róla, a gyantának nincs semmilyen mellékhatása a bőrünkre. Majd helyezzük a gyantaszalagot a felső ajak fölé és húzzuk le a speciális Easy Strip ™  fülecskével, hogy gyönyörűen sima ajakat kapjunk akár négy héten keresztül. Amennyiben el szeretnénk kerülni a gyantázást, a másik lehetőség a szőkítés. A szőkített szőrszálak összemosódnak a bőr tónusával, vagyis szinte teljesen eltűnnek, bár lehetséges, hogy ez az eljárás nem túl hatékony sötétebb bőrszín esetén.

Száj körüli rész: Az áll

Az itt található szőrszálak általában gyérebbek, ezért az a legjobb, ha csipesszel szedjük ki őket vagy a Veet Hideg gyantaszalagok arcra termékét használjuk a szőrtelenítéshez. De vigyázzunk, a művelet nem tartson túl sokáig, és ne legyen túl fájdalmas sem! A szőrszálak gyökerüknél fogva történő eltávolításuk miatt a szőr általában csak négy hét alatt nő vissza, és a gyantaszalagok használatának további előnye, hogy a simaságot egyetlen mozdulattal nyerhetjük el!

Szemek fölötti rész: Szemöldök

Sok nő ölni tudna a vastag, sötét szemöldökért, mint amilyen Leslie Caroné vagy Audrey Hepburné volt (noha az övé szinte teljesen rajzolt!) Azok számára azonban, akiket ilyennel ajándékozott meg a sors, ez nemcsak áldás, hanem egyben átok is. Megszelídíteni a rakoncátlan szőrszálakat, hogy biztosan úgy nézzünk ki, mint Egy amerikai Párizsban, az Egy amerikai farkasember Londonban helyett nem mindig könnyű feladat. A szőrszálak formában tartásának legjobb módja, ha precíziós gyantát használunk, mivel ez biztosítja, hogy olyan egyenes és egyenletes vonalat kapjuk, amilyet szeretnénk. 

Szemek fölötti rész: Egybenőtt szemöldök
Attól függően, hogy mennyi szőr van a szemöldökök közötti helyen, a gyantázás vagy a csipesz használata lehet a legjobb megoldás. A legfontosabb dolog amire emlékeznünk kell, hogy sose használjunk borotvát! A borotválkozás természetellenes kinézetű, egyenes végű szőrszálakat hagyhat maga után, valamint borostát okozhat már akár néhány napon belül.

Ha azt gondoljuk, hogy az arcunkon és a testünkön lévő szőr jóval vastagabb, mint a nagy átlagé, érdemes felkeresnünk az orvost, mert a túlzott szőrösödés sokkal súlyosabb probléma tünete is lehet. Ez különösen ajánlott, ha a változás hirtelen áll be és nem köthető semmi máshoz, ami befolyásolja a hormonok mőködését, mint például a pubertás, a terhesség vagy a menopauza.

Kövesd tippjeinket, és ne hagyd, hogy a kínos arcszőrzet megakadályozzon bármiben, amihez kedvet érzel. Nézd meg a Veet termékeit, melyek minden esetben jó megoldást nyújtanak a szőrtelenítéshez.