Miért válasszunk gyantát a borotva helyett?

Valószínűleg már mindannyian használtunk borotvát életünk során és a legjobb megoldásnak tűnhetett annak idején, mégis érdemes időt szánnunk rá, hogy megismerjük az alternatívákat. Jóllehet a gyantázás valamivel hosszabb időt vesz igénybe, tény, hogy a szőrtelenítési folyamaton sokkal ritkábban kell átesnünk és hosszú távon kevesebb időt és pénzt kell áldoznunk a szőrtelenítésre. Vessünk egy pillantást a gyakorlati okokra, miért jobb választás a gyanta.

  1. A gyantázott szőr puhábbra nő vissza, mint a borotvált
    Ez azért lehetséges, mert a gyantázás során a szőrszálakat a gyökérüknél fogva távolítjuk el, ahelyett, hogy csak levágnánk őket, így nem nőnek vissza a kemény, barázdált élek, mint borotválkozás után. Ezek az élek okozzák a szőr éles textúráját röviddel a növekedés elindulása után, ezért ha a gyantázást választjuk, hosszabb ideig maradnak simábbak lábaink.
  2. Benőtt szőrszálak
    Bármilyen típusú szőrtelenítés után megtörténhet, de leggyakoribb kiváltó oka mégis a borotválkozás. A szőrszálak éles vége befelé nő a bőrbe, ahelyett, hogy kifelé tenné, ami legjobb esetben csak sötét pontokat eredményez a bőr alatt, rosszabb esetben pedig borotválkozási kiütés keletkezik a borotvált felületen és duzzadt, vörös pöttyöket hagy a bőrön.
  3. A gyantázott szőr idővel finomabbra nő vissza
    A babona szerint gyantázás után erősebben nő vissza a szőr, ami egyszerűen nem igaz. Ha igaz lenne, valószínűleg sokkal több férfit látnánk a kozmetikai szalonokban gyantával a fejük tetején! A mítosz kialakulásnak az lehet az oka, hogy a gyantázás kihúzza a nagyon rövid szőrszálakat is, így néhány alkalom után a szőrszálak ugyanabban az ütemben, vagyis egyszerre nőnek vissza. Ez ugyanakkor jó dolog is lehet, mert lehetővé teszi, hogy minden alkalommal egyszerre szabaduljunk meg tőlük! Továbbá az is tény, hogy az epilálásnál kihúzott szőrszálak gyökere meggyengül, ezért a szőrszálak idővel finomabbra nőnek vissza.

A számunkra legjobb szőrtelenítési módszer mindig a számunkra legjobb szőrtelenítési módszer marad. Mindennyiunk teste másképp reagál a különböző kezelésekre, ezért érdemes különböző szőrtelenítési és bőrápolási praktikákat kipróbálni, mielőtt rendszeresítenénk egyiküket. Így még időben mérlegelhetjük az előnyöket és a hátrányokat és a választásnál figyelembe vehetjük az összes tényezőt. Vessünk hát egy pillantást a Veet termékcsaládra, hogy lássuk, milyen lehetőségek léteznek. A gyönyörűen sima lábak ezután már csak karnyújtásnyira vannak tőlünk.