Hogyan szőrtelenítsük helyesen a bikinivonalat?

1946-ban Louis Réard mutatta be a "bikinit", a két darabból álló fürdőruhát, ami megdöbbentette a világot.  Nemcsak azért, mert a nadrág szára sokat mutatott a lábakból, hanem azért is, mert viselője köldöke látható volt! A bikinit arról a Csendes-óceáni atollról nevezték el, ahol az amerikaiak tesztelték az atombombát, és ez a négy háromszögnyi anyag (összesen csak 30cm²!) a kezdeti ellenállás ellenére szintén nagy port kavart a világban. Az újonnan felfedezett területek szőrtelenítése új fogalom létrehozását tette szükségessé: a bikinivonal fogalmát, vagyis még egy olyan dolgot, amit a nőknek ápolniuk kell!

Szerencsére a bikinivonal gyantázása vagy szőrmentesen tartása egyáltalán nem gond az új módszereknek, azaz az otthoni gyantázásnak és a szőrtelenítő krémeknek elterjedésének köszönhetően. Vessünk egy pillantást ezekre a módszerekre, melyekkel a szőrtelenítés gyors, egyszerű és olyan fájdalommentes, amennyire az csak lehetséges.

Gyanta

A gyantázás jó módszer, mert a szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítjuk el, vagyis akár négy hétig is eltarthat, mire visszanő a szőr. Idővel aztán lágyabban és finomabban nő vissza, így kevesebb kellemetlenséget okoz. A Veet két módszert, a hideg vagy a meleg gyantázást kínálja a szőrtelenítéshez. Egy gyors rendbehozatalhoz a Gyantaszalagok bikinivonalra termék lehet a tökéletes választás. A gyanta és a megfelelő méretű szalag egy csomagban van, mindössze csak annyit kell tennünk, hogy megmelegítjük őket a kezünkkel, rátesszük a gyantázandó területre, majd lehúzzuk az ergonomikus Easy Grip segítségével. Ki is vághatjuk őket, hogy jobban illeszkedjenek a test körvonalához, ezzel biztosítva a tökéletes végeredményt. A pontosabb gyantázáshoz az Easy Wax gyantázókészletet használjuk, mely felmelegíti a gyantát, és egyedi binikivonal fejének köszönhetően applikátorként működik, kozmetikai minőségű eredményt biztosítva otthonunkban. Egyszerűen csak kenjük fel a gyantát, és használjuk a mellékelt szalagokat, hogy bikinivonalunk készen álljon a bevetésre.

Krémek

A szőrtelenítő krém gyors és kényelmes módszer, hiszen kevesebb, mint három perc alatt hat. A krém lebontja a szőrt, azáltal, hogy közvetlenül a bőr alatt töri le, így kétszer hosszabb ideig bársonyosan puha és sima marad a bőr, mintha csak borotválkoztunk volna. A szőrtelenítő krémek különböző formátumban állnak rendelkezésünkre, például tubusos kiszerelésben, mint a klasszikus Veet szőrtelenítő krém, vagy egy kupola formájú applikátorral ellátva, mely speciálisan a bikinivonalhoz lett tervezve, mert az apolikátor követi a test vonalát.

A használatuk nagyon egyszerű, csak kenjük fel a krémet a szőrtelenítendő területre, és hagyjuk, hogy hasson. Néhány perc múlva kaparjunk le egy kisebb darabot, hogy lássuk, a szőr is lejön-e a krémmel együtt. Amennyiben nem, ismételjük meg percenként vagy egészen addig, amíg a krémmel együtt a szőr is eltávolítható. Arra azonban ügyeljünk, hogy soha ne lépjük túl a használati utasításban megadott időt. Ha szőrtelenítés után egy-két makacs szőrszál mutatóban ottmaradna, csak szedjük ki őket csipesszel és máris tökéletes a végeredmény.

Borotválkozás

A borotválkozás az összes közül a legrettegettebb opció. Ez soha ne legyen az első választásunk, mivel benőtt szőrszálakat és csúnya sötét pöttyöket eredményezhet, így nehéz lesz egyenes bikinivonalat kialakítanunk - íme, néhány a mellékhatások közül, amik még azelőtt megjelennek, hogy a bőr viszketni kezdene! Azonban mindannyian tudjuk, hogy néha sajnos nincs más lehetőség...

Bármilyen szőrtelenítési módszert választunk, először mindig próbáljuk ki egy kisebb területen, hogy nem lesz-e a terméktől allergiás reakciónk. A binikivonal szőrtelenítését követően 24 órán belül kerüljük az illatos szappanok vagy hidratálók használatát, illetve ne viseljünk szoros fehérneműt sem, mert irritálhatja a bőrt. A lélegzetelállító eredmény és a tökéletes bőrápolás érdekében radírozzunk le testünket huszonnégy órával a szőrtelenítés előtt, és közvetlenül a kezelést megelőzően mossuk le meleg vízzel a területet, hogy kinyíljon minden pórus. Ez sokkal könnyebbé és hatékonyabbá teszi a folyamatot, és biztosítja, hogy azonnal gyönyörűek legyünk és strandra készen álljunk.