Elektromos gyantázókészlet otthoni használatra

A gyantázás általában egy dolgot jelentett a két lehetőség közül - egy drága kezelést a kozmetikában vagy egy vad kísérletet, mely sorrendben a következőkkel járt: mikrohullámú sütő, forró gyanta, felborított edény, remény, könnyek és áldozat.

Szerencsére ezek már a múltba vesztek, köszönhetően az olyan készülékeknek, mint például az Easy Wax Elektromos gyantázó készlet. A minden az egyben eszköz felmelegíti a gyantát, és applikátorként működik, sima, egyenletes lefedettséget biztosítva a gyantázáshoz.

Az előnyök

Ez a szőrtelenítési módszer egyfajta epilálás, mely a szőrt a gyökereknél fogva távolítja el, vagyis nemcsak a bőr feletti, látható részeket tünteti el. A szőrszálak akár négy hétig sem nőnek vissza (szemben a borotválkozás utáni a 2-3 nappal), és amikor újranőnek, észrevehetően finomabbak, miközben hosszabb ideig puhább és simább marad a bőr. A szőr gyökerének kihúzása miatt a szőr növekedésének gyengülését figyelhetjük meg az idő múlásával.

Hogyan használjuk

Az Easy Wax Elektromos gyantázó készlet használatához csak be kell tenni a gyantapatron utántöltőt a készülékbe, csatlakoztatni a hálózathoz (ezzel kizárjuk a drága akkumulátort), és körülbelül húsz percre magára hagyjuk, amíg a gyanta meg nem olvad. Ezután vigyük fel a gyantát azokra a területekre, melyeket szőrteleníteni szeretnénk; a gyantapatronnak hengeres feje van annak érdekében, hogy a gyanta simán és egyenletes rétegben jöjjön ki a készülékből. Hónaljunk vagy bikinivonalunk szőrtelenítésekor használjuk a speciálisan erre tervezett fejet az egyszerű és kényelmesebb szőrtelenítésért. Majd vegyük kézbe a gyantaszalagot és nyomjuk rá a gyantás területre, majd várjunk néhány másodpercet, mielőtt egy könnyed mozdulattal lehúznánk a szőr növekedési irányával szemben. Használjuk a mellékelt törlőkendőket a tökéletes végeredmény érdekében és szabaduljunk meg a felesleges gyantadaraboktól. Amennyiben már kifogytunk ezekből, használhatunk babaolajat és fültisztító pálcikát is. Ha egy-egy szőrszálnak sikerült valahogy megmenekülnie, akkor szedjük ki óvatosan csipesszel; ne gyantázzuk kétszer ugyanazt a területet.

Tippek

A legjobb eredmény elérése érdekében radírozzuk le a bőrt a szőrtelenítés előtti napon, majd közvetlenül a gyantázás előtt mossuk le meleg vízzel és szárítsuk meg alaposan. Ez eltávolítja a bőrön található olajat, mely zavarhatja a gyantázást és segít kitágítani a pórusokat, így a szőrszálak sokkal könnyebben kijönnek majd. A gyantázás csökkentheti a benőtt szőrszálak kockázatát. Ennek elkerülése érdekében ne viseljünk szűk ruhát a gyantázott területeken, legalább egy rövid ideig.