5 tipp a nyárra való felkészüléshez

Amikor elindul a visszaszámlálás és a nap kezd előtűnni a szürke felhők mögül, ideje elpakolni a blúzokat, kabátokat és sálakat, hogy helyet csináljunk nyári ruhatárunknak -  egy jó nyári ruhatár pedig azt jelenti, hogy több alkalmunk lesz megmutatni lábainkat.

Ebben a cikkben bemutatunk néhány olyan dolgot, amitől bőrünk a legjobb formában lesz nyáron. Így már csak annyit kell tennünk, hogy kimegyünk a szabadba és élvezzük napsütést, sok finomságot eszünk és a délutánokat a strandon, a parkban vagy a város felfedezésével töltjük.

Bőr

A nyári hónapokat megelőző hetekben igyunk minden nap két liter vizet[1], hogy szervezetünkből távozhasson minden méreganyag és hidratáljuk a bőrt. Hamarosan észrevesszük majd a különbséget a bőrünk kinézetében és tapintásában beálló változást[2].

Ajánlott továbbá leradíroznunk a bőrt egy bőrradírozó kesztyűvel, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket. A radírozás nemcsak puha bőrt hagy maga után, de könnyebben lebarnulunk egyenletesen és színünk hosszabb ideig tart majd. Csak arra figyeljünk, hogy a napozás előtt és a nap folyamán is rendszeresen használjunk egy magas faktorszámú napkrémet.

Amint kijövünk a zuhany alól, használjunk hidratáló krémet, mely segít megtartani bőrünk nedvességét. Így pillanatok alatt ragyogó bőrünk lesz!

Szőrtelenítés

Néhány nappal azelőtt, hogy meg szeretnénk mutatni selymesen sima bőrünket, elkezdhetünk gondolkodni a szőrtelenítésen - hagyjunk magunknak elegendő időt, hogy bőrünk megnyugodjon és eltűnjön a szőrtelenítés utáni vörösség.

A gyanta jó megoldás lehet, mivel közvetlenül a gyökerüknél fogva távolítja el a szőrszálakat, így azok hosszabb idő után nőnek vissza, mintha borotválkoznánk, mely nem a gyökerüknél távolítja el a szőrszálakat[3]. A Veet sokféle terméket kínál különböző testrészek szőrtelenítésére, beleértve a legérzékenyebbeket is, és rengeteg útmutatóval, illetve videóval szolgál, hogyan kell használni őket.

Ha érzékeny a bőrünk vagy úgy érzezzük, hogy a gyanta nem a legmegfelelőbb választás lenne számunkra, a Veet szőrtelenítő krém nagyszerú opció lehet, mivel teljesen fájdalommentes szőrtelenítést biztosít. Csak vigyük fel a krémet a szőrtelenítendő területre, várjuk ki a megadott időt (mindig olvassuk el a csomagoláson található használati utasítást), majd mossuk le a krémet - ilyen egyszerű a szőrtelenítés!

Bármelyik terméket választanánk, a szőrtelenítés előtt 24 órával végezzünk bőrtesztet és kövessük a csomagoláson található használati utasításokat, hogy elkerüljük a váratlan allergiás reakciót. A művelet végén olyan selymesen sima bőrünk lesz, hogy alig várjuk majd, hogy megmutathassuk másoknak is!

Manikűr

A szépen manikűrözött körmök tökéletes kiegészítői ruhánknak, miért ne részesítenénk hát magunkat egy gyors, otthoni manikűrben? Nem kell a végletekig mennünk, csak távolítsuk el a régi körömlakkot, vágjuk le körmeinket egyforma hosszúságúra, óvatosan toljuk vissza a körömágybőrt, és fessük ki őket kedvenc nyári színünkkel! Ha apróbb hiábkat vétünk a körömlakk használatakor, várjuk meg, míg megszárad a lakk, majd vegyünk egy gyors zuhanyt és a bőrre került körömlakk szinte azonnal eltűnik lefolyóban!

Napkrém

Bőrünk napsugarak elleni védeme kicsit problémás lehet, ha másra sem vágyunk, mint, hogy kimenjünk a szabadba és élvezzük a napsütést, mégis nagyon fontos kérdés és nem lehet elbagatellizálni. Vásároljunk jó minőségű naptejet és bőségesen kenjük fel napozás előtt 15 perccel, hogy legyen ideje beszívódni a bőrbe[4]. Ne feledkezzünk el az arcunkról sem - alapozó és hidratáló vásárlásakor győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott termék magas SPF védelmet biztosít arcbőrünknek, mialatt napsütésnek vagyunk kitéve.

Végső kényeztetés

Már csak egy éjszaka van hátra - holnap nyaralni megyünk vagy egy baráti társasággal a helyi strandra készülünk. Kényeztessük magunkat egy hosszú fürdővel, mossuk meg a hajunkat és pihenjünk rá a következő napra!


[1] https://authoritynutrition.com/how-much-water-should-you-drink-per-day/

[2] http://www.wikihow.com/Get-Clear,-Smooth-Skin

[3] http://hairremoval.about.com/od/waxing/f/How-Long-Does-Waxing-Last.htm

[4] https://www.aad.org/public/spot-skin-cancer/learn-about-skin-cancer/prevent/how-to-apply-sunscreen